Pearce om ståa foran derbyet

Liverpool Echo har i dag kjørt en webchat med James Pearce foran lokaloppgjøret mellom Liverpool og Everton på Anfield i morgen. Vi bringer her spørsmålene som Echos lesere stilte, og svarene til Pearce.

Bør Suso få sjansen på bekostning av Markovic?

Godt spørsmål. Basert kun på tirsdag kveld ville jeg ha sagt ja. Jeg syntes Markovic kastet bort en god sjanse til å skinne. Serberen er åpenbart ikke i form, men må få litt å gå på da han gikk glipp av en stor del av preseason. Men det var frustrerende å se at han ikke tok vare på skuddmuligheter.

Suso gjorde et veldig positvt inntrykk da han kom inn. Ikke bare med tanke på den fine scoringen hans, men også med tanke på bevegelser og pasningsspill i angrep. Den unge spanjolen fortjener helt klart å bli inkludert i troppen i morgen, etter at han ikke engang var på benken mot West Ham forrige helg.

Er det sannsynlig at Coutinho kommer til å starte om han er skadefri?

Det er trolig den ene plassen på Liverpool-laget som er usikker foran denne kampen. Rodgers mener at hans prestasjoner så langt denne sesongen har vært hemmet på grunn av en liten lyskeskade, og manageren sa at han ville vente så lenge som mulig før han tok en avgjørelse angående brasilianeren.

Jeg forventer at 10 av de 11 som starter i morgen er: Mignolet, Manquillo, Lovren, Skrtel, Moreno, Gerrard, Henderson, Sterling, Lallana og Balotelli.

Den siste plassen står egentlig mellom Coutinho, Markovic, Lucas og Borini.

Er det sannhet i ryktet om at Liverpool fikk et bud på £3.5M for Dele Alli avslått i sommer? Vil Liverpool gå for ham i januar?

Liverpool har speidet mye på ham, men jeg kjenner ikke til at de har lagt inn et bud på Alli. Jeg tror ikke Liverpool vil handle særlig mye i januar. Planen var å kjøpe de spillerne vi trengte i sommer, slik at de kunne få en hel sesong sammen.

Hva er sjansen for at Sturridge vil være minst reserve i morgen?

Sturridge vil ikke starte kampen, da han ennå ikke var tilbake i full trening i går. Rodgers kan bestemme seg for å gi ham en plass på benken, med tanke på å gi ham 20 minutter, men han kommer ikke til å ta noen risiko med ham. I onsdagens Champions League-kamp er det mer realistiske muligheter for et comeback.

Foreligger det planer om å forandre på Gerrards rolle, etter kritikken den siste tiden?

Nei, man vil ikke agere basert på kritikken den siste tiden. Liverpool var nær ved å vinne tittelen med Gerrard i en defensiv midtbanerolle. Rodgers kommer ikke til å forandre på sine planer basert på bare noen få kamper. Liverpool slipper ikke inn mål fordi den bakre fireren ikke blir beskyttet. De slipper inn billige mål fordi forsvarsspillerne ikke er i stand til å gjøre enkle ting riktig. Nå har Gerrard hatt en hel uke til å forberede seg til denne kampen, og jeg er sikker på at vi får se en stor kamp fra kapteinens side i morgen.

Er det ikke bekymringsfullt at klubben trass i Champions League-deltakelse ikke tiltrekker seg store navn som Di Maria og Falcao?

Dette handler om penger. Det er eneste grunnen til at de to spillerne valgte Old Trafford som arbeidssted.

Om man liker det eller ei, å betale £60M for Di Maria og gi Falcao £340,000 i uka er ikke måten Liverpool opererer på.

Uniteds større omsetning gir dem mer penger å bruke, og uten å kunne tilby Champions League-fotball måtte de grave dypt i lommene for å trekke til seg toppspillere.

Trass i store invensteringer i Liverpool-troppen i sommer, måtte Rodgers fortsatt forsøke å hente lovende spillere og realisere deres potensial. Balotelli er det perfekte eksempel på det.

Han har ikke muligheten til å kjøpe ferdigutviklede spillere eller Champions League-vinnere, slik United gjorde i sommer.

Susos situasjon? I Italia rapporteres det at han er veldig nær en overgang til AC Milan neste sommer.

Fremtiden hans er usikker. Det pågår samtaler mellom hans agent og klubben, men så langt har man ikke klart å bli enige om et kompromiss når det gjelder spillerens lønn. Milan ønsker å hente ham på gratisovergang neste sommer, men jeg håper situasjonen blir løst og at Suso blir i klubben.

Hvorfor sliter Sakho med å spille seg til en fast førstelagsplass?

Jeg tror ikke han kan klage på at han ikke er førstevalg. Ingen av Liverpools midtstoppere har virkelig imponert så langt denne sesongen, men Sakho har virket spesielt usikker.

Måten han hoppet inn i Lovren på under kampen på Upton Park, og deretter ga bort det tredje målet med en forferdelig heading, oppsummerte problemene hans. Jeg synes også at han slet mot Middlesbrough denne uken. Toure var mye bedre før hans uvørne takling som resultaterte i straffespark. Sakho er fortsatt ung, og har åpenbart talent, men jeg blir ikke overrasket om Rodgers går for Lovren og Skrtel i morgen.

Er Rodgers bekymret for formen til Mignolet?

Mignolets form må være en bekymring, men Rodgers har holdt sine tanker om akkurat det for seg selv.

Keeperen ser ut til å mangle selvtillit, og har en ny forsvarsfirer foran seg som heller ikke hjelper ham spesielt mye.

Men han må begynne å dominere feltet bedre, og forbedre kommunikasjonen med forsvarsrekka. For øyeblikket er det alt for mye usikkerhet der bak.

Vil Mignolet fortsatt være førstekeeper om vi skriver kontrakt med Valdes?

Jeg kan ikke skjønne at Valdes, med all sin rutine, ønsker å være andrekeeper for noen. Liverpool akter å vurdere den spanske keeperens helsetilstand og form i oktober, før man bestemmer seg for om man skal tilby ham en kontrakt.

Hvor bekymret bør man være for at Liverpool blir ilagt en bot fra UEFA for brudd på finansielt fair play, eller er dette bare ren rutine?

Liverpool blir etterforsket, men klubben er veldig avslappet angående dette. De første prispengene blir ikke holdt tilbake, og LFC mener at så snart de har overlevert alle dokumenter så vil det bli klart at de ikke har brutt reglene for FFP. FSG har også hele tiden vært sterke tilhengere av FFP, så jeg blir veldig overrasket dersom de har latt Liverpool bryte reglementet.

Hvilken rolle ser Rodgers for seg for Jose Enrique, som spilte bra på tirsdag?

Jeg er enig i at Enrique spilte bra på tirsdag, om man ser bort i fra ved Middlesbroughs første mål der han mistet markering. Tar man i betraktning at dette var hans første kamp fra start på 11 måneder, så ble jeg imponert. Moreno er åpenbart førstevalg på venstrebacken, men Enrique er et godt andrevalg. Nå som Liverpool deltar i så mange turneringer vil Enrique få sine sjanser denne sesongen.