Pearce: «Sjokkert over Lovren til nå»

James Pearce om Dejan Lovrens første måneder i helrødt, klubbens keepersituasjon som har blitt forsøkt forsterket, Mamadou Sakho og Lazar Markovic.

Her er andre del av vårt intervju med Liverpool FC-korrespondent James Pearce i Liverpool Echo.

 

Har Liverpool et keeperproblem, og tror du denne posisjonen vil bli forsterket i januar?

 

- Det er en av flere posisjoner som har vært problem for Liverpool så langt denne sesongen. Simon Mignolet er en glimrende skuddstopper, men han dominerer ikke i boksen sin, og distribusjonen med beina er ikke god. Det har bidratt til lagets defensive problemer, ettersom kommunikasjonen med ham og den bakre fireren har vært svak.

 

- Brendan Rodgers ønsket å kjøpe en annen målvakt i sommer for å gi større konkurranse, men kunne ikke få til en avtale for verken Michel Vorm eller Alex McCarthy. Tidligere denne sesongen prøvde han å signere klubbløse Victor Valdes, men interessen kjølnet da Valdes ønsket garantier om kontrakt og spilletid før han hadde vist hvordan han var fysisk.

 

- Om Liverpool signerer en ny målvakt i januar avhenger mest av pris og tilgjengelighet på alternativene, og hvordan Mignolet spiller over de kommende månedene. Som 26-åring er Mignolet fortsatt en ung keeper, og jeg ville like å se at han gjorde de nødvendige forbedringene og fortsatte å være klubbens nummer én også etter denne sesongen - men klokken tikker.

 

Vi må snakke om forsvaret. Dejan Lovren var ment å være forsvarslederen som laget har savnet. Er det bare et selvtillitsproblem?

 

- Jeg er sjokkert over hvor svak Lovren har vært så langt. Noen av sommerkjøpene er unge og holder på å tilvenne seg å være i et nytt land, men det er ikke tilfelle med ham. Han er 25, en etablert landslagsspiller, og han vet hva som skal til for å lyktes i Premier League etter å ha gjort det veldig bra for Southampton forrige sesong. Selvtillit må være én grunn, for Lovren er ingen dårlig spiller.

 

- Jeg tror også at prislappen på £20 millioner har veid tungt på hans skuldre, i tillegg til forventningene på Anfield. Håpet er at han snart vil slå seg til ro og starte tilbakebetalingen den store overgangssummen.

 

Mamadou Sakho ble kjøpt for store penger for bare et år siden. Når Liveprool bruker £20 millioner for en annen forsvarer i hans posisjon, tror du han har en fremtid i klubben?

 

- Det skal bli interessant å se om og når Sakho får en ny sjanse når han er tilbake fra sin lårskade. Det var ganske klart før han stormet ut av Anfield før Merseyside-derbyet, at han var langt bak i køen på stopperplass denne sesongen.

 

- Med overgangskomitéen blir det til tider uklart hvem som står bak en konkret signering. Når det kommer til Sakho er jeg ikke overbevist om at Rodgers var drivkraften bak overgangen, og franskmannen har ikke vist noe i sin tid på Anfield som tyder på at han var verdt så store penger.

 

Lazar Markovic er en annen spiller alle hadde høye forventninger til, men det har ikke fungert så langt. Igjen ser det ut til å være et selvtillitsproblem?

 

- Jeg hadde hørt mye bra om Markovic før han signerte, og gledet meg veldig til å se ham spille. Så langt har han ikke kommet i nærheten til å leve opp til hypen. Selvtillit virker til å være det store problemet med ham. Det har vært noen kamper hvor hans motvilje til å skyte har vært helt uforståelig. Selv borte mot Real Madrid følte jeg at han viste mangel på tro da han fikk store rom.

 

- Med tanke på at Liverpool betalte £20 millioner for ham må det være en bekymring, men til hans forsvar er han bare 20 år, har flyttet til et nytt land og lærer et nytt språk, så han må få litt tid.

 

Les første del av intervjuet vårt med James Pearce her.