Pellegrini akter å gå for seier på Anfield

Poengdeling kan være et godt resultat for Manchester City når de gjester Anfield kommende søndag, men City-manager Manuel Pellegrini sier at hans lag vil gå for seier i Premier Leagues toppoppgjør.

Manchester City og Liverpool er de to klart mestscorende lagene i Premier League denne sesongen, med henholdsvis 84 og 90 ligamål. Chelsea, som har scoret tredje mest, er langt bak med sine 65.

City vil trolig ha Sergio Aguero tilbake etter skade når de gjester Anfield, og Pellegrini spår en kamp der den offensive fotballen vil bli satt i høysetet.

- Jeg er veldig glad i attraktiv, kreativ fotball. Det er grunnen til at Liverpool har fått mye skryt så langt denne sesongen. De er et attraktivt lag som alltid scorer mål. Jeg foretrekker at man tenker fotball på den måten, sier Pellegrini til Manchester Evening News.

- Det er mulig jeg tar feil, men jeg foretrekker at viktige store klubber spiller på denne måten, fremfor lag som vinner 1-0 og lar det andre laget holde på ballen. Lag som scorer ett mål, og så forsvarer seg i 90 minutter. Liverpool er et veldig attraktivt lag, akkurat som oss.

- Selv har vi helt siden sesongen startet prøvd å spille attraktiv fotball, og være offensive og kreative. Jeg synes den beste måten å vinne på er ved å score mange mål.

- I første del av sesongen slapp vi kanskje inn for mange mål. I andre halvdel av sesongen har vi blitt bedre defensivt, og for øyeblikket fremstår vi som et balansert lag.

- Det er mulig jeg tar feil, men som manager tenker jeg alltid på samme måte – spiller du for uavgjort vil du tape. Så vi vil reise til Anfield for å vinne.

- Etter kampen vil vi selvsagt slå fast at uavgjort var et godt resultat, om vi ikke klarer å vinne kampen mot Liverpool. Men vi kommer ikke til å spille for uavgjort mot Liverpool. Vi vet ikke hvordan vi skal spille på den måten.

Manchester Evening News slår fast at Aguero vil være tilbake etter hamstringskaden sin når City gjester Anfield om han klarer å trene med resten av troppen denne uken. Både Fernandinho, som hadde hamstringtrøbbel i forrige uke, og David Silva (ankel), forventes også å bli spilleklare for City.