Planer om utbygging av Anfield godkjent

Liverpools bystyre har enstemmig vedtatt å godkjenne en byggesøknad om å utvide og fornye Anfield. Dette gjelder både Main Stand og Anfield Road End.

En planleggingskomite har enstemmig vedtatt å godkjenne byggesøknaden til Liverpool FC om å utvide og fornye Anfield.

Dette gjelder både Main Stand og Anfield Road End, som totalt kan øke dagens kapasitet på Anfield med 13000 seter.

I første omgang vil det kun bli iverksatt planer om å utvide og fornye Main Stand. Kapasiteten vil da bli øket med 8500 seter, til totalt 53500 seter. Dette arbeidet vil ta 20 måneder.

Søknaden ble godkjent til tross for motstand for lokale innbyggere og bekymringer angående trafikkavvikling.

Høyden på Main Stand vil øke fra nåværende 26 meter til 45 meter. Planleggingskomiteen innrømmet at dette var en "betydelig økning", men det ble argumentert med at dette likevel ikke ville føre til stor sjenanse i området Stanley Park.

Alt tyder dermed på at det blir byggestart i januar 2015, og at nye Main Stand vil stå ferdig til sesongen 2016/17. Arbeidet ventes å koste om lag £75M. Det er imidlertid fortsatt muligheter for motstandere til anke avgjørelsen, og en endelig bekreftelse vil ikke komme før i november.

"Dette er en veldig viktig milepæl i våre ambisjoner om å fornye området Anfield, ved å skaffe arbeidsplasser, investering og boliger", uttalte borgermester Joe Andersen etter dagens vedtak. "Den generelle fornying vil se £260M bli investert i Anfield. Planene til Liverpool Football Club vedrørende deres stadion er en viktig del av dette. Klubben er den største arbeidsgiveren i området og stadion tiltrekker seg betydelig med turister og besøkende."

"Dagens godkjennelse av planleggingskomiteen er nok et steg på den veien som vi startet for to år siden", legger Ian Ayre til, daglig leder i Liverpool FC. "Vi er henrykt med den fremgangen vi har gjort i dag, men det er fortsatt noen steg å ta før vi får den sikkerhet som skal til før vi kan iverksette våre planer om utvidelse."