Poyet klandrer ikke Borini

Sunderland-manager Gus Poyet klandrer ikke Fabio Borini for at han bestemte seg for å bli i Liverpool heller enn å dra til Stadium of Light. Utelukker ikke nytt forsøk i januar.

Allerede i juli kom Liverpool og Sunderland til enighet om en overgangssum på £14 millioner for italieneren. Det drøyde ut, og til slutt bestemte 23-åringen seg for å bli på Anfield - etter også ha skremt bort Queens Park Rangers med sitt lønnsforlangende. Han ønsket å bli i en storklubb.

 

- Fabio sikter mot å spille i Europa. Hans målsetning var Liverpool, og deretter et lag som spilte i Europa. Nå er det veldig lett å si at vi gikk for ham litt for tidlig, fordi han ventet på et av topplagene - men da hadde vi dårlig tid for å få tak i spilleren, sier Poyet til Express.

 

- Jeg trodde vi hadde en stor sjanse, men til slutt klarte vi ikke få ham. Jeg forstår hvordan han så det. Jeg kan sette meg inn i det, og for å være ærlig ville jeg kanskje ha gjort det samme dersom jeg var ham.

 

- Han er en Liverpool-spiller som spilte for Roma før de kjøpte ham for store penger. Det fungerte ikke i Liverpool, så han bestemte seg for å komme til Sunderland da vi lå sist i ligaen med ett poeng. Han hadde de store ballene som du må ha for å komme til en klubb i den posisjonen, og han elsket hvert minutt her. Men han tenkte «jeg kan spille i Europa nå», og det synes jeg er rettferdig og forståelig.

 

Poyet er ikke fremmed for tanken om å prøve seg igjen i januar.

 

- Om vi kunne gå tilbake til det i januar? Det kommer an på hvor vi er. Jeg vil ikke si ja eller nei, fordi jeg vet ikke hvor vi eller han kommer til å være.