Prislappen bekymrer ikke Markovic

Lazar Markovic håper å debutere for Liverpool mot Manchester City på mandag. Serberen føler ikke at prislappen på £20M er en byrde på hans skuldre.

- Jeg er her for å vinne tittelen. Jeg er ikke redd for utfordringer, uttaler Lazar Markovic ifølge Liverpool Echo.

- Det var det samme da Partizan tok meg på prøvespill, da Benfica kom med et tilbud og da Liverpool antydet at de ønsket meg i rekkene.

- Jeg har tro på meg selv og i hellet som følger meg. Jeg har tro på folk som står i spissen for min karriere. Det er derfor jeg følger drømmene mine.

- Jeg er ikke sommerens dyreste signering, men selv om jeg hadde vært det, ville det ikke ha brydd meg.

- Jeg har aldri tenkt på noe relatert til penger. Jeg har aldri brydd meg eller gjort noe for penger i mitt personlige og profesjonelle liv.

- Hva betyr det å være dyrere enn andre? Det betyr ingenting. Det er på banen, ikke pengene, verdien måles i fotball.

- Jeg antar at Liverpool forventer mye av meg, og for å være ærlig forventer jeg mye av meg selv. Det samme gjelder for folk som har jobbet for å hente meg hit.

- Jeg har ingen frykt eller redsel for å gå ut på banen. Hvis jeg skal si sannheten, så er det at jeg ikke kan vente med å spille for Liverpool.

Markovic har vunnet edelt metall i samtlige fire profesjonelle sesonger han har spilt. Han håper å være med å kjempe om ligatittelen i Liverpool.

- Konkurransen er hard, men jeg har ikke kommet til Anfield for å kjempe om sjette eller syvende plass. Liverpool og fansen fortjener å få det gjeveste trofeet. Jeg ville like å bli en del av generasjonen som bringer trofeet tilbake til Liverpool.

- Vi kommer til å gå for både Premier League og Champions League. Det er mange grunner til optimisme. Klubben er veldig ambisiøs.

- Sesongen jeg tilbrakte i Benfica hjalp meg til å modne, bli mer seriøs, fysisk sterkere og bedre taktisk, forteller Markovic til serbiske Mozzart Sport.

- Så lenge jeg lever vil jeg være takknemlig overfor treneren, hans assistenter, mine lagkamerater, alle fysioterapeutene og legene, presidenten i klubben, styremedlemmene og hver enkelt supporter for å gjøre meg til den spilleren jeg er i dag.

- Jeg var fortsatt et lite barn da mine foreldre fortalte meg at kloke mennesker jobber med seg selv og lærer så lenge de lever.

- Jeg tror Rodgers vil hjelpe meg til å bli enda bedre, akkurat som han har gjort med andre unge spillere. Vi får se hvor treneren kommer til å bruke meg. Jeg kan spille i mange posisjoner, og det er stor konkurranse på alle plasser. Jeg skal gi alt.

Markovic forteller at det har vært lettere å finne seg til rette i Liverpool takket være Steven Gerrard.
- Når vi sier Liverpool, tenker mange av oss på Steven Gerrard, og det er ikke bare tilfelle med oss født på 90-tallet.

- Han er en legende, et ikon og konge i klubben. Han er fremdelse helt naturlig og normal. Vi lytter alle til ham og behandler med ytterste respekt. Som en sann kaptein og store gentleman ønsket han meg velkommen, akkurat som han gjorde med alle de nye spillerne.