Reagerer på forskjellsbehandling

Supportere av Liverpool, Arsenal og Tottenham har gått sammen om en felles uttalelse der de kritiserer Arsenals praksis med tildeling av FA-cupbilletter.

Det ble i går kjent at Liverpool får bare drøyt halvparten av de billettene de har krav på til FA-cupkampen på Emirates om halvannen uke. Dette har satt sinnene i kok blant supporterne. Tottenham-supporterne opplevde det samme tidligere i turneringen, og når har de også fått Arsenal-supporterne med på sin side i kampen mot billettpraksisen på Emirates.

De tre supportergruppene skriver i en felles uttalelse at de er enormt skuffet over billettkvoten som Liverpools supportere får til FA-cupkampen i London.
De påpeker at FA-cupen alltid har hatt høy status innen fotballen, med mye tilskuere på tribunene.

«Økte billettpriser, absurde avsparktidspunkt og reduserte billettkvoter fører til at tilskuertallene faller. Det virker som fotballforbundet og klubbene ikke setter denne turneringen like høyt som supporterne», skriver de tre supportergrupperingene.

De påpeker at Arsenal har spilt hjemme i FA-cupen både mot Tottenham, Coventry og Liverpool denne sesongen.

«Forskjellsbehandlingen av supporterne i disse tre kampene bekymrer oss», skriver de videre.

Tottenham fikk tildelt 5186 billetter til £62, og avspark var lørdag klokken 17.15 lokal tid. Coventry ble tilbudt hele 8686 billetter, men ønsket ikke flere enn 5186. Billettene til denne kampen ble priset til £25.50, og avspark var klokken 19.45 en fredag kveld. Liverpool mottar 5186 billetter priset til £35.50 til en kamp som går søndag klokken 16.00.

Ifølge reglene for FA-cupen har tilreisende supportere krav på 15% av billettene, noe som på Emirates utgjør cirkca 9000 billetter.

«Ved å gi Tottenham og Liverpool bare 5186 billetter mener vi at Arsenal gjør seg skyldig i et regelbrudd. Vi forstår det slik at begge disse klubbene har blitt nektet den fulle kvoten på 15% av sikkerheteshensyn.»

De tre supportergruppene finner det nå betimelig å stille følgende spørsmål:

1) Emirates er et relativt nytt stadion. Arsenal er bundet av reglementet i den turneringen de spiller. Dersom det ikke er trygt for bortefans å oppholde seg i denne delen av stadion, hvordan kan det da være trygt for hjemmefans å oppholde seg i samme seksjon?

2) Hvorfor er det er trygt for Coventry-fans å oppholde seg i denne seksjonen, men ikke for Liverpool- eller Tottenham-fans?

3) Dersom det ikke er trygt for supportere å bli tildelt billetter i denne seksjonen, hvorfor har stadion fått utstedt sikkerhetssertifikat?

4) Flere stadionanlegg i England huser bortesupportere i øvre seksjoner. Er disse anleggene utrygge?

5) Arsenal holder ofte konserter på Emirates, hvor folk har stått , sunget og danset på øvre seksjoner. Det kan da umulig være trygt når det ikke er trygt for fotballsupportere å stå der?

Både Tottenham Hotspurs Supporter's Trust og Spirit of Shankly ber nå om en forklaring på dette fra de relevante myndigheter, og ber også om at fotballforbundet samarbeider for at supporterne skal få svar på disse spørsmålene.