Reina med åpent brev

Pepe Reina har skrevet et åpent brev til røde supportere etter å ha signert en treårsavtale med Bayern München. Målvakten takker for ni fine år.

I dag ble Pepe Reina solgt til Bayern München, og forlater Liverpool etter 394 kamper på ni år. I kveld har han publisert et åpent brev på sin egen hjemmeside.

 

«En gang rød - alltid rød» 

 

«På denne tiden i fjor skrev jeg et brev for å si farvel til Liverpool og supporterne etter at jeg gikk til Napoli. Noen spurte meg hvorfor jeg gjorde det ettersom det bare skulle være et lån for en sesong før jeg skulle tilbake etter 12 måneder, men realiteten var at det var allerede klart for meg at tiden min på Anfield var over. Liverpool hadde kjøpt Simon Mignolet som deres nye førstekeeper, og jeg fikk lov til å dra ut på lån, så jeg ønsket å gripe muligheten til å takke og si farvel fordi jeg visste at jeg ikke kom tilbake.» 

 

«Dette blir litt som en oppdatering nå som det har bekreftet at jeg har dratt. Jeg ønsker å takke alle i Liverpool - og jeg mener alle - for alt de har gjort for meg over årene. Sist gang ble noen av ordene mine misforstått og tatt ut av kontekst, til å bety noe de ikke mente, men det har aldri vært min intensjon å forlate Liverpool på noe annet enn gode vilkår, så forhåpentligvis vil det ha blitt rettet opp en gang for alle.» 

 

«Jeg har vært ekstremt heldig som har fått vært i så mange år i det jeg anser som en av de største klubbene i fotballverden. Det har vært en ære og et privilegium. Minnene jeg har av Anfield, lagkameratene mine, supporterne og folkene i Liverpool vil være med meg for alltid. Jeg er skuffet for at jeg drar, men bare fordi jeg trivdes så mye i klubben, og det er alltid vanskelig å ta farvel med noe som er så spesielt for deg. Jeg vil alltid være takknemlig for at jeg spilte for Liverpool, og tiden min i klubben kom alltid til å være over en gang, så jeg drar nå uten noen vonde følelser.» 

 

«Alt jeg kan gjøre nå er å se frem til et nytt eventyr i Bayern München, og å være tilbake sammen med Pep Guardiola, som var min første kaptein i Barcelona. Forhåpentligvis vil jeg trives sammen med dem like mye som jeg trivdes i Liverpool, og igjen er jeg heldig som får dra fra en stor klubb til en annen. Jeg vil komme tilbake til Anfield en gang snart, men den gang som supporter heller enn spiller, og jeg håper at når jeg kommer tilbake vil Liverpool kjempe om de største troféene slik de alltid burde.

 

«Det siste fra meg vil være å si hvor takknemlig jeg er for alle som har støttet meg siden jeg kom til Liverpool i 2005. Alle managerene jeg har spilt under, alle spillerne jeg delte garderobe med, alle i støtteapparatet som hjalp meg på så mange måter, og hver eneste av supporterne som ga laget og meg selv en støtte andre bare kan drømme om. Jeg ser på meg selv som en stolt Liverpudlian, og vil være en hele livet.»

 

You’ll Never Walk Alone. Pepe»