Reiser minnesmerke ved Goodison

Everton planlegger å reise et permanent minnesmerke ved Goodison Park til minne om Hillsborough-tragedien.

Det er lokalavisen Liverpool Echo som melder at Everton FC har planer om å reise et permanent minnesmerke til minne om de 96 som omkom på Hillsborough. Planene offentliggjøres bare noen uker før 25-årsdagen for tragedien i Sheffield, og bare noen få dager før det nye likskuet starter i Warrington på mandag.

De blå har stått skulder ved skulder med sine røde naboer i etterkant av den skjebnesvangre aprildagen i 1989. Sju dager etter tragedien var de blå med på å organisere et kjede av skjerf fra Anfield til Goodison, og en måned etter tragedien møttes de to klubbene i FA-cupfinalen på Wembley.

- Vi er tidlig i planleggingen ennå, men vi akter å reise et minnesmerke i forbindelse med at det er 25 år siden den tragiske dagen, uttaler Evertons mediesjef Mark Rowan.

- Everton-supporterne og klubben har alltid stått skulder ved skulder med familiene og ofrene etter Hillsborough-tragedien, og vi føler at det er riktig at vår hjemmebane har et permanent minnesmerke til minne om de 96, legger han til.