Rodgers forklarer seiersoppskriften

Liverpool har kun vunnet en av de seneste syv kampene borte mot Southampton. Spillere og ledere har brukt tid på Melwood denne uken for å forsikre seg om at trenden snus.

Liverpool har tapt de to seneste innbyrdes møtene med Southampton. De røde har ikke vunnet i Southampton siden 2003. Den gang scoret Emile Heskey kampens eneste mål i det 14. minutt.

Forrige sesong tapte de røde 1-3 på St. Mary’s Stadium, mens Southampton er det eneste laget som har slått Liverpool på Anfield denne sesongen.

- Våre to seneste resultater mot Southampton har vært skuffende, men det er en grunn til det, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Vi spilte ikke bra nok i kampen der nede. Vi statet ikke bra nok. Når du kommer under i en Premier League-kamp, er det alltid vanskelig.

- I hjemmekampen var det omstendigheter i form av skader som gjorde det vanskelig for oss. Vi måtte sette inn spillere i andre posisjoner, og det passet oss ikke slik vi ønsket å spille.

- Vi hadde sjanser, men tok ikke vare på dem. Vi slapp inn et billig mål fra dødball, fra en corner vi ikke gjorde jobben vår.

- De resultatene vil ikke ha noen betydning på lørdag. Når du møter et lag som presser, må du være i stand til å spille hurtig.

- Spillet med én og to berøringer må være bra, og det er noe vi har arbeidet med denne uken.  Det er en karakteristikk av Southamptons spill – det er slik de spiller hjemme og borte – de kommer til å presse ballen.

- For å takle dette må du enten spille forbi presset eller få ballen frem til neste lagdel. Du må få spillere foran ballen. Du må være klokere med ballen. Når du kommer forbi pressleddet, får du mer rom til å spille i fordi det da blir veldig åpent.

Brendan Rodgers er imponert over hva Mauricio Pochettino har fått til i Southampton etter at han erstattet Nigel Adkins i januar 2013. Forrige sesong endte sydkyst-klubben førte han dem inn til en 14.plass, og i år ligger de på 9.plass. 1-3-tapet mot West Ham forrige lørdag var deres første tap på syv ligakamper. Nå er de ute etter å vinne den tredje ligakampen på rad mot Liverpool for første gang siden 1961.

- Southampton har utviklet seg under en god trener. Mauricio arvet gode spillere fra Nigel Adkins og Alan Pardew. Vi har sett en naturlig utvikling i disse spillerne. Han har organisert dem bra.

- Det er flott å se unge Luke Shaw gjøre det. Han er et fantastisk talent. Adam Lallana er en fin kreativ spiller. Jeg er en stor beundrer av Rickie Lambert grunnet hans karriere som fotballspiller. Han har endt opp med å bli en meget god spiller på dette nivået og en landslagsspiller for England.

- Jay Rodriquez tilbrakte tid hos Burnley i Championship og har vist fremgang siden han var der. Jeg er stolt over å ha tatt del i Jack Corks utvikling. Han spilte på mitt juniorlag i Chelsea.

- Southampton er et etablert Premier League-lag nå. Vi vet at det kommer til å bli en vanskelig kamp.

- De kommer til kampen etter et skuffende resultat borte mot West Ham forrige helg, men de har hatt noen meget gode resultater, spesielt på hjemmebane.

Southampton og Liverpool har aldri spilt målløst i 38 innbyrdes oppgjør på sydkysten.

"The Saints" har holdt buret rent i ti kamper denne sesongen mot Liverpools syv.

Sydkyst-klubben har nettet i 14 av de seneste 15 ligakampene. Bare Chelsea har maktet å stå i mot.