Rodgers forstår frustrasjonen

Brendan Rodgers er selv frustrert, og forstår frustrasjonen til supporterne etter den svake sesongstarten. Han tror laget snart vil ligne på laget man så i fjor.

- Det er hardt for supporterne, og jeg forstår det. Det må være hardt å se et lag som i 18 måneder var så dynamisk og med flyt. Nå ser de et lag som på mange måter ikke ligner. Jeg forstår det, og det er ingen som er mer frustrert over det enn meg, sier en åpenhjertlig Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

 

Liverpool har kun to seire på sine seks første kamper, og ligger på en skuffende 14. plass så langt. Laget er allerede ni poeng bak ledende Chelsea.

 

- Spillet vårt handler mye om ballinnehav, men vi er også en stor trussel på overganger og kontringer når vi har vunnet ballen tilbake. Vi ser ikke så truende ut på kontringer for øyeblikket. Du kan argumentere for at vi heller ikke kjører overganger. Vi har ingen i bakrom, og ingen går på løp bak.

 

- Vi dominerte kampen med ballen, men også uten - og uten betyr at du løper og kommer i bakrom. Vi har gjort det i 18 måneder. Vi gjorde det mot Tottenham, men med en gang vi mistet den bevegelsen og farten til Daniel Sturridge, og kombinasjonsspillet til flere spillere der, har det brytt dynamikken vår litt.

 

- Vi må bare holde ut til vi har fått hele troppen tilbake. Inntil vi får Emre Can, Joe Allen, Daniel og flere. Da tror jeg vi vil komme tilbake til det nivået. I mellomtiden har det åpenbart vært hardt for supporterne, og jeg forstår det.

 

Liverpool brukte rekordmye på overgangsmarkedet denne sommeren. Hele £116 millioner ble brukt på ni spillere. Manageren angrer ikke på kjøpene klubben gjorde.

 

- Chelsea kjøpte en erfaren Premier League-proff i Fabregas, og deretter Costa, som er en vi så på for et par år tilbake. Hans profil passer Premier League. Vi mistet en toppspiller, og måtte deretter hendte inn andre spillere som kunne hjelpe oss nå og i fremtiden. Vi måtte sette inn en eller to mye tidligere enn vi hadde ønsket, på grunn av skader på andre spillere.

 

- Når disse spillerne tilpasser seg, finner seg til rette, og virkelig forstår hvordan vi jobber, tror jeg vi vil komme tilbake til hvor vi var. Det er frustrerende nå, helt klart. Ingen respekterer det mer enn meg - men jeg tror smerten bare er for nå. Vi må jobbe hardt for å få dem tilpasset.

 

Liveprool kom tilbake fra Basel tidlig på torsdag. Fredag var spillernes andre restitusjonsdag, og så er det rett inn til lørdagens Premier League-kamp mot West Bromwich på Anfield.

 

- Det er en stor faktor. Da jeg først kom hit i den første sesongen var det tøft for meg som ny manager, med Europa League-kampene. Det var vanskelig å implementere ideene mine da. Det var bare etter jul da vi fikk tid at vi fikk flyten. Min stil som trener er ute på treningsfeltet. Vi har sett progresjonen til laget når jeg har hatt muligheten til å få filosofien på plass.

 

- Med så mange nye spillere som kom inn i år, og selv om de forstår ideene og prinsippene, ønsker du fortsatt å jobbe med dem på treningsfeltet - og den tiden har vært begrenset. Det vil ikke forandre seg, så vi kan ikke klage. Vi må finne andre måter til å forkynne disse idéene. Jeg prater mye individuelt med spillerne og har gruppemøter. Vi må finne andre måter å analysere og studere, og gjøre laget bedre.