Rodgers hyller støtteapparatet

Brendan Rodgers roser assistentmanager Colin Pascoe, førstelagstrener Mike Marsh og resten av staben. Støtteapparatet skal ha stor del av æren for fremgangen klubben har hatt.

- Jeg får fantastisk støtte fra mine assistenter, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Min stab er helt avgjørende for hva vi har fått til her. Jeg kunne ikke gjort det på egenhånd. De har en stor del i suksessen her.

Rodgers tok med seg Pascoe fra Swansea City da han ble ansatt i managerjobben etter Kenny Dalglish sommeren 2012. 49-åringen var allerede i støtteapparatet på Liberty Stadium da Rodgers kom til den walisiske klubben to år tidligere.

- Da jeg dro til Swansea, kom jeg dit alene. Jeg følte at jeg hadde undergravet meg selv en del i den korte tiden jeg ledet Reading.

- Jeg måtte tilbake til å ta treningsøktene og gjøre jobben, men selvsagt trenger du dyktige assistenter sammen med deg.

- Jeg følte at jeg trengte dyktige folk som delte visjonen og ideene i Swansea. Colin hadde jobbet der under noen managere fra Kenny Jackett til Roberto Marinez og Paulo Sousa. Han hadde en klar identitet med Swansea-ideer.

- Jeg gjorde hjemmeleksen på ham og fant ut at han var en lojal, ærlig mann. Han var en offensiv trener som var ivrig etter å jobbe på den måten. Han forsto filosofien.

- Jeg var ikke i tvil om å hente Colin til Liverpool. Han er en fantastisk koordinator mellom spillerne og meg selv.

- Jeg jobber tett med spillerne. Jeg snakker og kommuniserer mye med dem. Colin gir god støtte på den fronten. De respekterer ham.

Kirkby-fødte Mike Marsh var allerede i Liverpool da Rodgers kom, men nordiren forfremmet ham raskt fra rollen som U18-trener på akademiet til å jobbe med førstelaget på Melwood.

- Det er meget viktig for meg å ha folk fra denne byen rundt meg. De forstår nøyaktig hva det betyr å spille og jobbe for Liverpool FC.

- Mike er en Liverpool-gutt som har nær tilhørighet til klubben. Han utvikler seg som trener hele tiden og utvikler sin kommunikasjon med toppspillere.

Pascoe og Marsh assisterer Rodgers med treningsøktene og de taktiske planene, men Rodgers er også takknemlig for støtten fra resten av staben. Glenn Driscoll (head of performance), Chris Davies (head of opposition analysis) og Ryland Morgans (head of fitness) ble alle hentet fra Swansea, mens keepertrener John Achterberg allerede var i klubben.

Rodgers har senere hentet inn sportspsykologen Dr Steve Peters. Steven Gerrard er en av mange Liverpool-spillere som har hatt nytte av å jobbe med Peters.

- Vi har et profesjonelt team av personer som jobber med alle delene av spillet. Teknisk, taktisk, medisinsk og idrettsvitenskaplig jobber vi med en klar metodikk og en klar visjon om hvordan vi skal jobbe på banen og hvordan spillerne skal restituere seg.

- Nøkkelen i mitt arbeid i alle klubbene jeg har jobbet i er det mentale ferdighetsaspektet ved en spiller. Det er noe som kan bli mislikt enkelte steder, men det er meget viktig for meg.

- Hvis du tar vare på de tekniske, taktiske og de fysiske elementene, så er det mentale ferdighetsaspektet ved en fotballspiller like viktig.