Rodgers om backpar og Coutinho

Liverpools manager har berømmet sitt nye og unge backpar, og sier at han har fullstendig tillit til en Philippe Coutinho som han hadde ønsket å hvile mot Aston Villa.




- Begge er hentet inn fordi at de kan forsvare, svarte Rodgers på spørsmål om Javier Manquillo og Alberto Morena på Melwood i dag.

- Javi er en høyreback som bare er 20 år gammel, men han er som et utslett. Han fester seg til angripere og er vanskelig å komme forbi. Han er god framover og han ønsker å skape.

- Alberto Moreno er det samme. Han er 22 år gammel. Han er kjapp til å hente seg inn igjen og jeg tror alle har sett den farten han har og kvaliteten han gir offensivt.

- Så snart de tilpasser seg denne ligaen og det fysiske spillet som er her enda mer, da vil de bli enda bedre. De er to herlige typer som har tilpasset seg veldig bra i klubben. De elsker livet i Liverpool og de trives virkelig med sin fotball.

Philippe Coutinho har ikke fått det til å fungere like bra etter at ligaen startet opp som under pre-season, men Brendan Rodgers blåste av et spørsmål om at den lille brasilianeren kanskje slet med intensiteten og fysikken i engelsk fotball og antydet heller at han kunne hatt godt av en liten pause.

- Han er en fantastisk ung spiller, konkluderte Brendan med. – Jeg hadde planlagt å hvile ham mot Aston Villa, da han hadde reist langt med landslaget, men vi hadde for mange skader til at jeg kunne gjøre det. Det var likevel bra for ham å få den erfaringen med Brasil.

- Jeg har ingen betenkeligheter med ham. Han er et stort, stort talent. Han har vært her i 18 måneder og har vært helt briljant. Det gjelder ikke minst i noen av de store kampene. Jeg tror ikke der er noe snakk om at han ikke kan håndtere det her.

- Han er som andre spillere, noen ganger kan en prestere til seks av ti, du vil ikke alltid være ni av ti eller ti av ti. Når han ikke er på sitt beste, da må andre ta ansvar. Det dreier seg om at hele laget spiller bra. Hvis han ikke får det til å fungere da kan vi gi ham en pause og han vil snart være i gang igjen.