Rodgers ønsker å vinne trofeer

Brendan Rodgers ønsker å se Liverpool FC bli utfordrer på troféfronten i løpet av de neste 18 månedene. Suksess for nordiren er også å få opp talenter fra Liverpools akademi til førstelaget.

- Jeg er fornøyd med fremgangen vi har hatt, men det er fortsatt lang vei å gå til der jeg ønsker å komme med hele prosjektet, uttaler Brendan Rodgers til LFCTV GO.

- Forhåpentligvis fortsetter utviklingen. Vi har gått fra å være et lag som skulle få en spillestil på plass – høy energi, høyt tempo – til et lag som ønsker å ha suksess ved siden av, og suksess er å komme med å Champions League.

- De første 18 månedene handlet det om å implementere og introdusere mange ideer som forhåpentligvis har båret frukter. De neste 18 månedene handler om utvikling og forbedring.

- I løpet av de neste 18 månedene ønsker vi å bli virkelige utfordrere på troféfronten.

Brendan Rodgers har ikke bare fokus på suksess med førstelaget, men tenker også på å få frem spillere fra akademiet.  Raheem Sterling og Jon Flanagan har etter hvert blitt mye involvert med førstelaget. Andre Wisdom, Jordon Ibe, Brad Smith, Joao Teixeira, Jerome Sinclair, Stephen Sama, Jordan Rossiter, og Cameron Brannagan har også fått førstelagerfaring i en eller annen form.

- Det er ikke noe poeng å ha et ungdomssystem og et akademisystem dersom du ikke bruker det. Slik jeg jobber er det en del av min definisjon på suksess. Når jeg en gang gir meg med fotball, ønsker jeg å se tilbake og se at det ikke bare var trofeer som ble vunnet, men at jeg har utviklet en fotballklubb som har fått frem egne spillere og individer, og gjort dem bedre.

- Det er kanskje annerledes med andre managere. De tenker kanskje bare på å vinne trofeer, men for meg er ikke suksess bare å hente et trofé på slutten av sesongen. Det handler om fotballklubben, få valuta for de unge spillerne og se dem utvikle seg.