Rodgers overbeviste Can

Emre Can forteller at en lang prat med Brendan Rodgers overbeviste ham om å komme til Liverpool. Tyskeren tror at hans nye klubb kan bite godt fra seg både i Premier League og Champions League neste sesong.

20-åringen ble offisielt klar for Liverpool i dag.

- Jeg ønsker å takke manageren for at han stoler på meg, og lar meg få spille her. Det var en enkel avgjørelse å velge Liverpool. Jeg hadde en veldig god prat med manageren, der han viste helt tydelig at både klubben og han ønsket å skrive kontrakt med meg. Det var viktig for meg. Jeg kan si at det var en lett avgjørelse for meg, uttaler Can til Liverpoolfc.com.

- Personlig ser jeg meg selv som en sentral midtbanespiller. Det er der jeg føler meg mest komfortabel. Men jeg kan spille i flere andre posisjoner også. Til syvende og sist er det opp til manageren å avgjøre hvilken posisjon jeg skal spille i.

- Nå ønsker jeg bare å gjøre mitt beste og hjelpe laget så mye som mulig. Laget ble nummer to i ligaen sist sesong, så jeg ønsker å bli ligamester neste sesong.

- Det er definitivt en fordel for meg at jeg kan spille i flere ulike posisjoner, for da kan jeg hjelpe laget på flere ulike måter. Men jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, jeg ser meg selv som en sentral midtbanespiller, det er der jeg føler meg mest komfortabel. Men til slutt er det manageren som vet best hvor han ønsker å benytte meg.

- Jeg er veldig takknemlig for den tiden jeg hadde i Bayern München. Jeg spilte der i fire år. Det var en ære å spille for en av de største og beste klubbene i verden. Nå er meg imidlertid i Liverpool, og det er det eneste jeg fokuserer på. Jeg mener at Liverpool FC kan være på samme nivå som Bayern München neste sesong.

- Jeg lærte mye av flere spillere i Bayern München, som for eksempel Franck Ribery, som jeg gikk veldig godt sammen med, og som jeg har snakket mye med. Han ble årets spiller i Europa, og det er mye du kan lære av ham på treningsfeltet. I min posisjon har jeg også lært mye av Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez og Luiz Gustavo. De har hjulpet utviklingen min.

- Jeg angrer ikke på at jeg forlot Bayern München. Jeg er overbevist om at det var et riktig steg for meg. Jeg fikk spille mye i Bayer Leverkusen. Jeg spilte i Champions League og i Bundesliga. Jeg har spilt mange kamper, så det var en veldig god avgjørelse av meg å gå til Leverkusen. I løpet av året der modnet jeg mye som spiller, og utviklet meg enormt.

- Jeg etablerte meg selv som profesjonell fotballspiller i løpet av året i Leverkusen. Nå har jeg mange kamper på baken, og den nervøsiteten du føler når du går ut på banen i dine første kamper er borte. Jeg har mer erfaring, og har utviklet meg som en følge av det.

- Sami Hyypiä hjalp meg mye. Jeg kom til Bayer Leverkusen som en veldig ung spiller, og hadde ikke spilt mange Bundesliga-kamper. Jeg var ikke en kjent spiller. Han stolte på meg, for jeg presterte bra på trening, og han ga meg muligheten til å spille og lot meg bli fast inventar i startelleveren. Han sa han ikke brydde seg om alderen min. Han sa at det eneste som betydde noe for ham var spillernes egenskaper. Det avgjorde om de fikk spille eller ikke. Jeg er ham en stor takk skyldig fordi han stolte på meg.

- Vi har ikke snakket sammen etter at jeg ble Liverpool-spiller ennå. Men vi tar kanskje en prat en dag.

- Alle spillere drømmer om å spille i Champions League. Jeg har spilt totalt sju kamper i turneringen, og disse kampene kan ikke sammenlignes med noen andre kamper. Jeg håper vi kan nå langt i Champions League kommende sesong, og ser frem til å kjempe mot de beste lagene i Europa. Jeg tror jeg kan spille en viktig rolle i turneringen den kommende sesongen.

- Jeg er ikke i tvil om at vi kan gjøre oss bemerket i Champions League. Laget ble nummer to i Premier League sist sesong, og det er den beste ligaen i verden. Vi trenger ikke frykte noen. Vi må bare ha tro på oss selv, og jeg er veldig optimistisk med tanke på at vi skal nå langt i Champions League.

- Du følger automatisk med på Liverpool når du ser kamper fra Premier League. Vi skal gjøre vårt beste for å havne på toppen av tabellen i sesongen som kommer.