Rossiter og Ojo med i troppen

Ifølge Liverpool Echo er 17-år gamle Jordan Rossiter med i troppen mot Middlesbrough. The Guardian tror jevngamle Sheyi Ojo også er aktuell for en debut.

Liverpool Echo skriver at scouseren Jordan Rossiter er med i troppen mot Middlesbrough og ligger an til å få sin debut i møtet i Capital One Cup på tirsdag kveld.

Midtbanespilleren kan få sin sjanse etter at Joe Allen og Emre Can er skadet, Jordan Henderson og Philippe Coutinho også er usikre, mens kaptein Steven Gerrard ventes å bli hvilt før derbyet mot Everton til helgen.

- Vi har en del skader og det vil gi andre en sjanse, bekrefter manager Brendan Rodgers overfor Liverpool Echo.

– Det vil bli noen unggutter som er med i troppen.  Noen av dem har vært og trent med oss på Melwood og de behøver en sjanse til å vise seg frem. Hvis den kommer på tirsdag håper vi at de kan ta den.

The Guardion tror den 17 år gamle vingen/angriperen Sheyi Ojo også er med i troppen.

Liverpool har som nevnt en rekke skader, og ventes også å hvile noen spillere fra den vanlige startoppstillingen. Spillere fra førstelagsstallen som Liverpool Echo tror vil være involvert mot Middlesbrough inkluderer Jose Enrique, Kolo Toure, Adam Lallana og Lazar Markovic.

-----

Intervju med Jordan Rossiter i The Kopite nr.2, som vil være ute blant supporterklubbens medlemmer denne uka:

LOKAL ENERGIBUNT
Han virker alltid å være på sprang, Jordan Rossiter. Alltid på vei til en ny trening eller en ny kamp. En 17-årig scouser som spiller fast på Liverpools U21-lag. En av flere lovende unggutter på akademiet som håper at førstelagets mer omfattende terminliste denne sesongen vil gi dem en sjanse blant de beste.


the KOPITE – TORBJØRN FLATIN



Vi har et bilde i hodet av Jordan Rossiter som viser en kortklipt unggutt i et par nummer for store shorts og som løper hele tiden, samtidig som han kommanderer og oppmuntrer sine lagkamerater. En som aldri gir opp.

Det var bare kapteinen Lloyd Jones som var på banen flere ganger for Liverpool U21 enn Jordan Rossiter forrige sesong, og sistnevnte fylte først 17 i mars i år. Det betyr at han kvalifiserer til spille på mange lag, og det er noe annet vi forbinder med Jordan. En som til stadighet snører på seg matchstøvlene.

Det har vært en travel sommer for deg?
– Det er blitt en del reising. Jeg var med til Danmark for å spille mot Brøndby, fortsatte med førstelagstroppen til Preston, før jeg var med U21 på treningsleir til Nederland. Faktisk er jeg nettopp tilbake fra en turnering i Nederland, hvor vi dessverre tapte 0–3, før det var to kamper med U21 denne uka.

Jordan prater omtrent like fort og energisk som han spiller sin fotball. På nært hold virker han større enn ute på en fotballbane hvor han ofte er i mannjevning med eldre spillere.

Er du blitt bedt om å ta det litt rolig fra tid til annen?
– I forhold til å gå for hardt til skjer det nesten på hver trening, uten at det plager meg så mye. Det er slik det bør være, i mine øyne.

ÅRETS SPILLER
Jordan Rossiter gliser, det glimter i de unge øynene. Det er ingen hemmelighet at han regnes som et av de største talentene man i dag har på The Academy. For noen var det litt overraskende at han ikke ble plukket ut som en av de ungguttene som fikk være med førstelaget til USA i sommer. Han spilte fast på Liverpool U21 som 16-åring, men kanskje stoppet det litt opp. Han var stabil og solid, men det gnistret ikke alltid. Skjønt, det virker litt urettferdig når en ser på de utmerkelsene han kunne smykke seg med i 2013/14.

Du ble stemt fram som årets spiller på akademiet forrige sesong?
– Det betydde mye for meg, ikke minst fordi det var mine lagkamerater som stemte på meg. For å være ærlig var det mange som kunne ha vunnet, men de så hvilken god sesong jeg hadde.

Du er i tillegg blitt nominert som en av de «kommende stjerner» i nordvest i en annen kåring?
– Ja, jeg fant det ut nylig, at jeg er nominert sammen med spillere som Ross Barkley og James Wilson. Om jeg vinner eller ikke får nå så være, jeg er bare fornøyd over at jeg ble nominert.

Du er 17 år og etablert på Liverpool U21, du er vant til å spille over ditt alderstrinn?
– Det er det jeg hele tiden har ønsket, å spille på et høyest mulig nivå. Ligaen til U21 er meget sterk og hele tiden møter jeg nye utfordringer.

SENTRAL MIDTBANESPILLER
På veggen over der vi sitter står det et sitat fra Bob Paisley, som fritt oversatt blir: «Jeg ønsker at en ung spiller skal være frekk nok til å dra en tunnel på Kevin Keegan på trening, for så høflig å håndhilse når han møter ham i garderoben neste dag.»

Det passer i grunnen bra. Jordan Rossiter synes å legge igjen respekten i garderoben, men han snakker ikke med store ord. Noe av det han huskes for forrige sesong var som innpisker på Liverpools juniorlag i den nasjonale cupen, da den dype midtbanespilleren fire minutter på overtid sørget for ekstraomganger med en avslutning rett foran mål mot Reading i kvartfinalen. I et fyrverkeri av en kamp holdt det imidlertid ikke helt inn.

Du skal også være med i den nasjonale juniorcupen, hvor dere røk ut på en smertefull måte forrige gang?
– Det var en helt vill kamp i fjor mot Reading. En kamp hvor alt kunne skje og hvor nesten alt skjedde, men hvor det dessverre ikke bikket i vår favør.

Hvordan vil du karakterisere deg som spiller?
– Jeg er en sentral midtbanespiller, men forrige sesong oppmuntret Alex Inglethorpe meg hele tiden til å bli med lenger fram på banen. Det å komme på løp bakfra og bidra med flere scoringer. Jeg har vel hele tiden sett på meg selv som en boks-til-boks-spiller, men det å bli sterkere fremover på banen er det jeg har måttet arbeide mest med og jeg vil si også har forbedret mest de siste månedene.

Som en av tre på midtbanen, vil du da foretrekke å være en av de to som er foran ankeret?
– Nei, det spiller i grunn ingen rolle for meg hvor jeg spiller. Nå har jeg ofte spilt sammen med Cameron Brannagan sentralt, og hvis han går framover holder jeg igjen og motsatt, det går mer på å velge det riktige øyeblikk til å gå framover.

Du møter fra tid til annen erfarne spillere i spill med Liverpool U21, noen du husker spesielt?
– Det må være Alessandro Diamanti, som jeg møtte i en treningskamp i fjor. Han spilte for Bologna. De vant 3–1, Diamanti scoret to mål og var vanskelig å få has på, men det var likevel en stor opplevelse.

GERRARD SOM IDOL
Hvem har du som forbilde?
– Steven Gerrard og Jamie Carragher, i realiteten hvilken som helst scouser som har spilt for Liverpool. Du ser opp til dem fordi du vet at de har kommet fra den samme bakgrunnen.

Det at navnet Steven Gerrard kommer opp er ikke akkurat noen bombe. Jordan kan minne om en ung Stevie G, noe han trolig er blitt minnet på til det kjedsommelige.

Du spiller i samme posisjonen som Steven Gerrard?
– Jeg vet at jeg er blitt sammenlignet med ham, men det er ikke noe jeg tenker særlig på. Hvis jeg i det hele tatt kommer i nærheten av hva Steven Gerrard har oppnådd i sin karriere, vil jeg være mer enn fornøyd da det er helt utrulig hva han har gjort i denne klubben.

Er det andre spillere du ser opp til?
– Jeg elsker å se Xabi Alonso spille, og ikke minst gjorde jeg det da han var i Liverpool. Nå vil jeg si at Toni Kroos kanskje er min siste helt. En midtbanespiller som arbeider hardt og også er meget god med ballen.

PÅ BENKEN
Vi leste i et intervju at du sa deg fornøyd etter forrige sesong, men la til at det var viktig å forberede seg skikkelig foran 2014/15?
– Jeg føler jeg har fått gjort det jeg skal og det har gått bra på de testene vi har hatt. Det er en viktig sesong for meg, og en jeg ser veldig fram til.

Liverpool er med i Champions League denne sesongen, slik at det blir flere kamper og kanskje også gir større sjanser for dere yngre spillere til å få en mulighet?
– For å være ærlig tenker jeg heller ikke mye på det. Samtidig med trekningen i Champions League er det også trekning for juniorutgaven av Champions League, og det er hva jeg ser fram mot. Jeg fokuserer på å gjøre det best mulig, gjøre det riktige hver dag, og hvis Brendan Rodgers skulle ringe er det viktig at du er klar.

Du var på benken til førstelaget to ganger forrige sesong?
– Det var mot Chelsea og Hull rundt nyttår. Jeg ble hentet inn for å trene på Melwood uka før, og det var veldig spennende, samtidig som det var nervepirrende å få en plass på benken. Det var ikke noe jeg hadde forventet der og da. Det er noe jeg aldri vil glemme.

Har det vært med troppen også til andre kamper?
– Bare i forbindelse med pre-season. Flere av oss ble imidlertid stadig bedt om å være med og trene på Melwood forrige sesong. Det er alltid artig, og vi får beskjed om å ha samme innstilling som om vi skulle trent her med U21.

Hva vil du si er din største opplevelse så langt med Liverpool?
– Trolig å signere profesjonell kontrakt på min 17-årsdag, det var et stort skritt for meg. Jeg har vært her siden jeg var seks år gammel og det var stort å nå det målet jeg alltid hadde søkt, å bli en fotballspiller på heltid. Nå gjelder det bare å ta nye steg.

Du er scouser, men hvor fra i Liverpool?
– Jeg er fra området Anfield, om lag ti minutters gange fra stadion.

Hva vil målet ditt være for denne sesongen?
– Jeg tenker ikke lenger enn å kunne fortsette å spille fast for Liverpool U21 og å bli bedre for hver dag som går.
 



JORDAN ROSSITER
Født 24.03.1997 i Liverpool
Kamper/mål for Liverpool U18:
2011/12: 0+1 (liga)
2012/13: 10+1/1 (liga), 4/0 (juniorcup)
2013/14: 4/1 (juniorcup),
Kamper/mål for Liverpool U21:
2012/13: 0+1/0 (NextGen)
2013/14: 17+2/3 (liga),
2014/15: 2/0 (liga)
Pr. 05.09.2014
Spiller for England U18.