Sakho: - Jeg er klar

Mamadou Sakho er skadefri og tilbake etter elleve uker på sidelinjen grunnet en seneskade i låret. Midtstopperen vil være klar når manager Brendan Rodgers måtte trenge ham.

Mamadou Sakho, som var ubenyttet reserve mot Manchester United, har ikke spilt førstelagsfotball siden tapet mot Chelsea i desember. Franskmannen vet at han må kjempe hardt for å vinne tilbake plassen på laget. Daniel Agger og Martin Skrtel har hjulpet de røde til å holde buret rent i to kamper på rad.

- Jeg føler meg bra nå. Jeg var glad for å være på benken mot United, uttaler Mamadou Sakho til Liverpool Echo.

- To og en halv måned er å lenge å være ute, og det var tøft. Det tok mye lengre tid enn vi trodde, men jeg måtte lytte til kroppen min.

- Først trodde vi det var muskelen i hamstringen, men det viste seg å være senen som skapte problemet, og det tok lengre tid å lege. Jeg jobbet tett med det medisinske støtteapparatet for å komme tilbake.

- Det vil bli vanskelig å komme tilbake på laget ettersom alle spiller bra, men i en klubb som Liverpool forventer du konkurranse om plassene.

- Ting går aldri lett i fotball. Jeg jobber hardt, og jeg er klar når manageren måtte trenge meg.

- Det er fortsatt ni kamper igjen å spille og mye å spille for. Jeg må også vinne tilbake plassen i Frankrikes tropp til VM.

I fraværet av Sakho har Liverpool vunnet åtte kamper og spilt to uavgjort på ti kamper og klatret til 2.plass i Premier League. Det var nettopp potensialet i laget som overbeviste ham til å forlate Paris St. Germain til fordel for Liverpool i fjor sommer.

- Det var prosjektet som jeg synes var spennende. Det var en ung, talentfull tropp med en flott manager. Det var noe jeg virkelig ønsket å være en del av. Jeg er meget lykkelig her.

- Vår første målsetting denne sesongen var å kvalifisere oss for Champions League, og vi ligger godt an til å klare det. Vi ønsker å ende så høyt på tabellen som mulig.

- Det var flott å se på United-kampen. Et slikt resultat teller mye. Liverpool har blitt bedre og bedre siden starten av sesongen.