Sakho tror på topp fire

Liverpool-forsvarer Mamadou Sakho (24) sikter seg inn mot Champions League-spill neste sesong.

– Jeg tror det er mulig å bli blant de fire beste. Vi beviste mot Arsenal at vi har kvalitet i laget, og vi kan spille spille god fotball. Det lover godt for fremtiden, sier Sakho til Liverpools offisielle hjemmeside.

Franskmannen hadde vært ute med skader i flere uker før han gjorde comeback i startoppstillingen mot Arsenal. Det var Sakhos første kamp fra start siden 0-1-tapet mot Aston Villa på Anfield i september.

Kjente nervene før kampen

– Før kampen var jeg usikker på om jeg ville klare 90 minutter, fordi jeg hadde vært ute i tre måneder. Etter kampen følte jeg meg pigg. Jeg var litt nervøs før kampstart, men det er normalt etter å ha vært så lenge utenfor laget, sier midtstopperen, som synes oppgjøret var spennende.

Les også: Mange forsvarere med usikker fremtid

Liverpool hadde ballen mest og skapte flest sjanser, men Martin Skrtels overtidsscoring holdt likevel ikke til mer enn ett poeng. Sakho er fornøyd med prestasjonen og mener at rødtrøyene hadde fortjent å vinne.

– Jeg var full av følelser etter kampen. Vi jobbet veldig hardt i 90 minutter med støtte fra fansen. Hele stadion støttet også. Jeg var veldig glad, og hele laget følte det samme, forteller 24-åringen.

Skryter av Skrtel

Sakho dannet midtstoppertrio med Martin Skrtel og Kolo Touré i 2-2-kampen mot hovedstadslaget. Da førstnevnte tok telling etter å ha fått knottene til Arsenal-angriper Olivier Giroud i bakhodet, måtte den franske landslagsstopperen forsikre seg om at forsvarskollegaen var ved sine fulle fem.

– Martin fortalte meg at han var ok. Han følte at han kunne fortsette kampen, og jeg er ikke overrasket over ham. Han er tøff og har en fantastisk mentalitet, roser Liverpools nummer 17.

Les også: Glad for å spille fotball igjen

Nå ser Sakho fremover. Tre julekamper mot Burnley (borte), Swansea (hjemme) og Leicester (hjemme) står for tur for Merseyside-laget, men Sakho understreker viktigheten av å ta en kamp av gangen. I en jevn utgave av Premier League mener 24-åringen at hvert eneste poeng kan bli avgjørende.

– Vi må ta kamp for kamp, kommunisere og hjelpe hverandre. Det er viktig at vi holder sammen som lag, for alle poeng er viktige for Liverpool, avslutter Sakho overfor Liverpools offisielle nettsted.