Scenen klar for Sakho

For flere av Liverpools spillere kan VM også være viktig til å vise seg frem, spillere som er på grensen til å få en fast posisjon på klubb og landslag. Dagens VM-spiller er – Mamadou Sakho, Frankrike (4).

Mamadou Sakho – Født: 13.02.1990 (24 år) – 19 landskamper / 2 mål

Tidligere sluttspill i EM/VM: Ingen

Kamper / mål i VM-kvalifisering 2014: 5 / 2

Draktnummer for Frankrike i VM 2014: 5

Frankrikes kamper i Brasil 2014:
15.06. Frankrike v Honduras (21.00)
20.06. Frankrike v Sveits (21.00)
25.06. Frankrike v Ecuador (22.00)
Dersom Frankrike går videre fra gruppespillet (gruppe E)vil de møte et lag fra gruppe F(Argentina, Bosnia, Nigeria, Iran), hvor vinner møter toer i den andre gruppen.

Kommentar:
Storvokste Mamadou Sakho gjorde seg godt bemerket på aldersbestemte franske landslag, og med perioder som kaptein. Han startet de fire første kvalifiseringskampene på veien til VM 2014, men etter at han mistet plassen på et rikt Paris Saint-Germain med dyre innkjøp spøkte det også snart for landslagsplassen.

Hos Liverpool har det vært noe ut av og inn i den første sesongen etter at midtstopperen valgte å se mot Premier League, ikke hjulpet av en langvarig strekkskade. I de ti kvalifiseringskampene var ikke Mamadou på banen igjen før returkampen mot Ukraina, da man i Paris skulle prøve å snu 0-2 mot Ukraina. Med sine så langt eneste to landslagsmål ble Mamadou Sakho helten da Frankrike vant 3-0 og sikret en plass til Brasil i 12. time.

Siden har det lysnet noe for den harde, men hengslete, stopperen og som besitter et venstreben som er langt bedre og mer stødig enn mange synes å mene. Han fikk spille mye mot slutten av sesongen med Liverpool, og han har spilt fem av seks omganger i de tre oppvarmingskampene til Frankrike. Alle med buret rent, selv om motstanden har vært beskjeden i form av Norge, Paraguay og Jamaica.

Med nr. 5 på ryggen virker Sakho å være inne på startelleveren til Didier Deschamps, på et nokså spennende fransk lag, med fysikk, fart og teknikk, selv om den største stjernen Franck Ribery er ute. Det kan være et springbrett for Mamado til å sikre seg den bokstavelig talt sentrale posisjonen i forsvaret som man lenge forutså da han var en frontfigur spesielt på nasjonens U21- lag. I Liverpool hersker det også usikkerhet i klubbens midtforsvar. Sakho ligger bedre an enn andre VM-spillere som Kolo Toure og Sebastian Coates, men imponerende innsats på fotballens største scene vil gi ham et enda forbedret utgangspunkt når Brendan Rodgers skal komponere sin bakre firer foran neste sesong.