Scholes: - England bør spille som Liverpool

Dersom Paul Scholes var England-sjef, ville han startet med minst fire Liverpool-spillere i VM. Han mener England må lære av hvordan de røde har fremstått denne sesongen.

– Det var så mange kjedelige, målløse kamper i Sør-Afrika i 2010. Ingenting så ut til å skje. England-tilhengere, meg selv inkludert, vil heller se en kamp som ender 3–3 fremfor 0–0. Jeg hadde elsket å se Roy Hodgson tørre å spille som Liverpool, sier Scholes.

Manchester United-legenden er ikke i tvil om at de røde spillerne hadde fått en startplass på hans England-lag foran sommerens verdensmesterskap i Brasil.

– Jeg ville definitivt startet med Steven Gerrard, Daniel Sturridge, Jordan Henderson og Raheem Sterling, forteller han.

– Spørsmålstegnet ligger på Glen Johnson. Det er kanskje Phil Jones’ beste posisjon akkurat nå, selv om han fortsatt kan utvikle seg til å bli en glimrende midtstopper. Johnson er litt bedre fremover, men det er et vanskelig valg.

Tror Henderson er nøkkelen

På midtbanen bør Henderson uansett være et sikkert kort, mener Scholes. Han tror 23-åringen kan bli en nøkkelspiller for laget som møter Italia, Costa Rica og Uruguay i gruppespillet.

– Han er en spiller andre spillere er takknemlig for å ha på laget, sier han.

Scholes forklarer at den uselviske midtbanespilleren «ofrer seg selv» for la angrepsspillerne i Liverpool få utfolde seg fremover på banen, men legger til at han er en svært viktig brikke for å styre spillet.

– Jeg er ikke helt sikker på om det er en spiller man kaller «verdensklasse», men Henderson kan være nøkkelen for at England skal kontrollere ballen og bruke den riktig.

– Ingen kan erstatte Gerrard nå

Uansett blir noe av det viktigste å holde Gerrard skadefri under mesterskapet, legger Scholes til. Han sier det var en feil å ikke ta med Manchester United-spiller Michael Carrick som en erstatter i den dype midtbanerollen, noe som gir Gerrard enda mer press.

– Hvis Gerrard blir skadet, er det ingen som kan hoppe inn og erstatte ham. Jeg tror ikke Henderson, Frank Lampard eller Jack Wilshere klarer å spille i den rollen.

Scholes sier det, i tillegg til kvaliteten, er alderen og erfaringen som gjør Gerrard unik på det engelske landslaget.

– Idet man når en viss alder, kan man ikke bare storme fremover lenger. Du lærer å holde tilbake og heller styre kampen. Det er den største forskjellen mellom Steven og Lampard, for eksempel. Jeg er ikke sikker på at Lampard har de samme egenskapene til å kontrollere en kamp. Han er en som alltid prøver å score mål.

Landslaget er tilbake i hjemlandet etter ei treningsuke i Portugal, og de skal spille mot Peru på Wembley i morgen – på kaptein Gerrards 34-årsdag.

Brasil og Kroatia sparker i gang verdensmesterskapet 12. juni. England møter Italia to dager senere, før de ei uke etterpå spiller mot Luis Suárez og Uruguay. Tirsdag 24. juni avslutter laget gruppespillet sitt mot Costa Rica.

ENGLANDS VM-TROPP:

Keeper: Joe Hart (Manchester City), Ben Foster (West Bromwich Albion), Fraser Forster (Celtic)

Forsvar: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Luke Shaw (Southampton), Chris Smalling (Manchester United)

Midtbane: Ross Barkley (Everton), Steven Gerrard (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal)

Angrep: Rickie Lambert (Southampton), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Daniel Welbeck (Manchester United)

Standby-liste: John Ruddy (Norwich), Jon Flanagan (Liverpool), John Stones (Everton), Tom Cleverley (Manchester United), Michael Carrick (Manchester United), Andy Carroll (West Ham United), Jermain Defoe (Toronto FC)