Scoret dobbelt så mye i fjor

I forrige sesong kunne Liverpool og supporterne feire julen som Premier League-ledere. Tolv måneder senere topper rødtrøyene bare nedre halvdel av tabellen.

Det nærmer seg halvspilt sesong i den engelske ligafotballen, og lagene er godt inne i årets mest hektiske kampprogram. Liverpool har spilt fotball i over åtte hundre minutter siden forrige landslagsopphold, og på de ni kampene står dem med kun to tap.

– Det viser at vi går i riktig retning etter en kjempevanskelig start. Man kan se at selvtilliten er tilbake. Nå har vi ett tap på de åtte siste kampene, og vi må fortsette med samme innsats og sørge for at slike uavgjortkamper blir til seire, oppsummerte Brendan Rodgers etter det ene poenget mot Arsenal søndag ettermiddag.

• Les også: – Resultatene vil komme

Martin Skrtels sene og vellykkede hodestøt sørget for at Liverpool ligger poenget foran Everton idet bare to kamper gjenstår før sesongen er halvspilt. Men ingen av Merseyside-lagene kan imidlertid skryte av innsatsen det første halvåret.

Når julematen nå skal inntas i forkant av bortekampen mot Burnley kommende fredag, innehar Liverpool tiendeplassen på tabellen. De har vunnet seks kamper, spilt uavgjort fire ganger og tapt syv så langt, og laget har sluppet inn flere mål enn de selv har scoret.

Kontrastene er derfor enorme sammenliknet med det Anfield-publikumet var vitne til i fjorårssesongen. Bakover er det riktignok jevnere: Siden august i år har Liverpool sluppet inn 24 mål i Premier League, mens tallet på samme periode i forrige sesong var 19.

Ni poeng bak Champions League-plass

Men fremover på banen er realiteten en helt annen: For ett år siden stod Liverpool med nøyaktig dobbelt så mange fulltreffere etter 17 serierunder som nå. Toppscorerne i laget, Raheem Sterling og Steven Gerrard, har i dag bare tre nettkjenninger i Premier League siden sesongåpningen, og laget står totalt med 21 scoringer riktig vei. I fjor ble julaften feiret med å se tilbake på hele 42 ligamål.

Det er mer enn både Manchester City og serieleder Chelsea har hittil i sesongen. Liverpool i dag ligger ni poeng bak West Ham på fjerdeplassen, mens bronseplasserte Manchester Unite er ti poeng foran de helrøde.

Brendan Rodgers’ mannskap møter Burnley (26. desember), Swansea (29. desember) og Leicester (1. januar) i de tre neste kampene, som kommer i løpet av ni dager.