Seier garanterer videre spill i Europa

I 5.runde i gruppespillet i CL møtes i kveld Ludogorets v Liverpool og Basel v Real Madrid. Vi minner om hva som skal til for at de røde fra Anfield skal gå videre til cupspillet.

Under gjentar vi hva de forskjellige resultatene vil medføre for Liverpool i kveldens kamp mot Ludogorets, samt siste oppgjør hjemme mot Basel.

Det som er klart er at dersom Liverpool får dårligere resultat mot Ludogorets enn hva Basel får mot Real Madrid, og vi snakker da om poeng, er de røde slått ut av Champions League. Hvis ikke vil alt bli avgjort i 6.spillerunde angående hvem som følger Real Madrid til 1/8 finalene.

Dersom Liverpool på Levski Stadion tar tre poeng, er man garantert minst 3.plass i gruppe B og spill i Champions League eller Europa League, siden man vil gå foran Ludogorets på innbyrdes dersom lagene skulle ende likt på slutttabellen.

Scenario 1
Real Madrid slår Basel borte og Ludogorets hjemme:
Liverpool går videre med uavgjort eller seier i Sofia, og seier hjemme mot Basel.

Scenario 2
Real Madrid slår Basel borte og Ludogorets hjemme:
Liverpool taper borte mot Ludogorets, men slår Basel. Da vil alle tre lagene stå med seks poeng, og det vil gå på innbyrdes oppgjør.

Scenario 3 
Real Madrid spiller uavgjort mot Basel borte og slår Ludogorets hjemme:
Liverpool spiller uavgjort i Bulgaria, men slår Basel. Da vil det gå på innbyrdes med Basel.

Scenario 4
Basel slår Real Madrid, og Liverpool vinner sine to kamper: Da vil både Basel og Liverpool stå med ni poeng, og det blir innbyrdes med Basel og vil gå på målforskjell.

Scenario 5
Real Madrid spiller uavgjort mot Basel og Ludogorets:
Liverpool går videre med to seire, men det blir innbyrdes med Basel om en spiller uavgjort mot Ludogorets og med seier mot Basel.