Ser etter anvendelige spillere

Noe av det viktigste Brendan Rodgers leter etter i nye spillere, er muligheten til å kunne bruke dem i forskjellige posisjoner for å ha flere valg.

– Kriteriene våre er god teknikk og fotballintelligens, sier Rodgers om hva slags spillere Liverpool er ute etter denne sommeren.

Han er klar på at det er viktig med en positiv innstilling, der spilleren er åpen for å stadig lære nye ting – spesielt når det kommer til det taktiske.

– De trenger å ha en holdning og en kapasitet til å lære, og de må være så sultne at de kjemper for enhver ball på trening hver dag og i hver kamp, fortsetter han.

– Gir meg flere valg

Nordiren ønsker å hente «multifunksjonelle» spillere til klubben. Denne sesongen har supporterne fått se blant andre Raheem Sterling blitt omskolert fra kantspiller til både indreløper og offensiv midtbane med hell, og det er tydelig noe han vil fortsette med.

– Noen ganger får man spillere som er spesialister i visse posisjoner, men hvis vi kan få spillere som kan brukes i flere forskjellige posisjoner og er flerdimensjonale i jobbingen sin, gir det mer flere valg som manager, forklarer han.

Les også: Det kan bli store omveltningre i spillerstallen

– Vi har utviklet den taktiske biten vår de siste par årene. Stilen er den samme, men lagets struktur har blitt endret mange for å tilpasse oss enkelte kamper og for å skape problemer for motstanderen.

– For å gjøre det, trenger man spillere som er taktisk smarte. Det sørger også for at man har en mindre og mer konkurransedyktig tropp.