Sikter mot kvartfinale nummer 20

Liverpool vil nå kvartfinalen i ligacupen for 20. gang med seier mot Swansea. Lagene har en seier hver fra tidligere møter i turneringen.

Liverpool har spilt totalt 217 kamper i ligacupen – vunnet 130, spilt 43 uavgjort og tapt 44. De røde har scoret 438 mål og sluppet inn 213.

Dette blir møtet mellom to av de tre seneste vinnerne av turneringen. Liverpool gikk til topps i 2012, mens Swansea vant påfølgende år.

Liverpool slo ut Middlesbrough i forrige runde. Etter 120 minutter sto det 2-2, men Anfield-klubben vant 14-13 i straffesparkkonkurransen. Jordan Rossiter, som debuterte, og Suso scoret for første gang for klubben.

Liverpool har vært med i syv straffesparkkonkurranser i ligacupen. To av disse har endt med tap – mot Wimbledon i 1993 og Northampton i 2010.

Dette blir tredje gang Liverpool og Swansea møtes i turneringen. Liverpool vant 2-0 på Anfield i 3.runde i 1968. Swansea gikk seirende ut med 3-1 på Anfield i 4.runde for to år siden.

Liverpool har scoret i 48 av de seneste 50 ligacupkampene. På Anfield har de røde funnet veien til nettmaskene i samtlige av de seneste 26 kampene i turneringen.

Martin Skrtels eneste mål i ligacupen kom mot Cardiff i finalen på Wembley. Forsvareren scoret selvmål i Liverpools 4-3-seier mot Swansea i februar.

Swansea har kommet til 4. runde ved å vinne to hjemmekamper. Først ble Rotherham ekspedert med 1-0, før scoringer av Nathan Dyer, Gylfi Sigurdsson og Marvin Emnes senket Everton.

Swansea har kun én gang i historien kommet forbi 4.runde. Det var da de slo Liverpool i 2012/13 på vei til finalen, hvor de slo Bradford City 5-0. Nåværende Swansea-manager Garry Monk ble byttet inn i 2.omgang i seieren på Anfield.

Jonjo Shelvey spilte for Liverpool da lagene møttes forrige gang i ligacupen i oktober 2012. Han har scoret i begge møtene med sin tidligere klubb etter at han forlot Liverpool sommeren 2013.

Kun målforskjell skiller Liverpool og Swansea i Premier League denne sesongen. Lagene har like mange seirer, poengdelinger og tap, og har scoret 13 mål hver.