Sikter mot topp fire

Etter nok et nederlag er veien mot ligatoppen veldig lang for de røde. Manageren sier han konsentrerer seg om å havne blant de fire øverste på tabellen. Angrer ikke på laguttaket i Madrid.

Liverpool bekler niendeplassen i Premier League, men runden er ennå ikke ferdigspilt. I kveld har laget fire poeng opp til West Ham på fjerdeplassen, men Arsenal kan sørge for at sikten blir noe fjernere med ytterliggere to poeng før helga er omme.

Brendan Rodgers ser på Chelsea som klare gullfavoritter, og han legger ikke skjul på at topp fire, ikke gullkampen, er prioriteringen til de helrøde fra Merseyside-denne sesongen.

– Gode muligheter

– De ser ut til å være det sterkeste laget for øyeblikket. Det er helt sikkert. For vår del handler det om å fokusere på å komme inn blant topp-fire-lagene. Med alle de endringene vi har gjort, er det nøkkelen for oss denne sesongen. Og vi har fortsatt gode muligheter til å klare det, sier han.

De syv siste dagene har vært nådeløse for Liverpool, som har møtt Newcastle borte, Real Madrid i Spania og Chelsea i dag. Alle tre endte med tap, og rødtrøyene har ikke vunnet en ligakamp siden de seiret over Queens Park Rangers på Loftus Road for tre uker siden. Nå får de en pustepause på grunn av landslagsfotball.

– Akkurat nå er det tøft for oss. Vi får ikke resultatene vi ønsker, og det har vært en vanskelig uke. Men denne pausen kommer nok på et godt tidspunkt for oss. Forhåpentligvis kan vi få to eller tre skadde spillere tilbake etter den, og så derfra prøve å vinne noen kamper på rappen. Det hadde vært viktig.

Angrer ikke på uttakene

Mange så forundret på hverandre da lagoppstillingen i tirsdagens møte med Real Madrid ble offentliggjort. Manageren hadde skiftet ut syv spillere, og vertene endte opp med å vinne 1–0 på Santiago Bernabéu. I dag startet bare fire av dem som åpnet Champions League-oppgjøret i Madrid, noe nordiren hadde planlagt før utenlandsturen.

Likevel tapte det uthvilte Liverpool-laget foran fulle tribuner mot Chelsea. Rodgers sier selv at han forventet og forstår kritikken mot ham og laguttakene, men legger vekt på at han ikke liker det som ble sagt om «B-laget» i midtuka.

– Endringer kommer alltid til å bli kritisert. Jeg kan godta det. Det er ikke et problem for meg. Det jeg syntes var urettferdig, er respektløsheten mot spillerne. For Kolo Touré er ikke en «reservespiller», men en erfaren spiller. Han har spilt i Champions League, og han har vært veldig, veldig god for oss. Adam Lallana er en landslagsspiller, Lucas Leiva er en brasiliansk landslagsspiller, så jeg valgte å bruke dem, forklarer han.

Les også: – Selvtilliten i laget er lav

– Spillerne, og innstillingen til kampen, var strålende. Vi fikk bare ikke resultatet vi ønsket, og selvfølgelig blir det press på oss når det skjer. Nå kan vi bare omstille oss, se fremover og begynne å vinne kamper etter landslagspausen.

Liverpool møter Crystal Palace borte søndag 23. november i sin neste kamp. Så reiser de til Bulgaria for Champions League-kampen mot Ludogorets tre dager senere, før Stoke gjester Anfield den påfølgende helga.