Sjokkexit for Spania

Pepe Reina var ubenyttet reserve da regjerende mester Spania røk ut av VM etter 0-2-tap mot Chile på Maracana i Rio de Janeiro.

Iker Casillas hadde ingen heldig opptreden i 1-5-tapet mot Nederland i forrige uke, men fikk fornyet tillit mellom stengene av landslagssjef Vicente del Bosque til møtet med Chile. Spania måtte helst vinne for fortsatt ha en realistisk mulighet til å gå videre fra gruppen.

Chile tok ledelsen i det 20. minutt. Alexis Sanchez og Charles Aranguiz sto for et flott forarbeid før Eduado Vargas kunne sende ballen bak Iker Casillas. Sisteskansken kastet seg på noe merkelig vis inn med føttene først for å forsøke å avverge scoring

I det 43. minutt økte Chile til 2-0. Alexis Sanchez sendte i vei et frispark. Casillas bokset ballen rett ut i farlig område. Der var Aranguiz og satte ballen i mål. Spania hadde stort ballinnehav i 2.omgang , men klarte ikke å få hull i målprotokollen. Dermed er Spania ute av VM før møtet med Australia på mandag.  Chile går videre fra gruppen sammen med Nederland.