Skal granske Sturridge-skadene

Klubben er i gang med en større undersøkelse av de stadig gjentakende skadene til Daniel Sturridge. Spissen har trøblet med sitt venstre lår i svært mange år, både på landslaget og i flere klubber.

Tidligere denne uka ble det kjent at Sturridge skadet låret nok en gang. Dermed har han allerede begynt på sin tredje skadeperiode denne sesongen. Nå melder Liverpool Echo at klubben vil komme til bunns i problemene hans.

Sturridge har slitt med skader i både Manchester City, Chelsea og nå Liverpool, og så sent som i september ble han satt ut av spill på landslagssamling. Rodgers avslører at angriperen har slitt med låret på venstrebenet i en årrekke: Sturridge har faktisk vært ute med en lårskade hele ni ganger i løpet av sin relativt korte karriere.

– Det er et eller annet problem der. Om Daniel er nødt til å dra til en spesialist, er noe klubblegene vurderer, sier Brendan Rodgers, ifølge lokalavisen.

Alt lå til rette for at Sturridge skulle bli klar til søndagens ligakamp mot Crystal Palace på bortebane. Det ville i så fall bli den første kampen hans siden august. Men tidligere denne uka skjedde det igjen: Sturridge skadet seg – og igjen skjedde det utenfor kamparenaen.

– Det skjedde under ei treningsøkt, og det var ganske uskyldig. Han skadet seg etter å bare ha «flikket» ballen. Det var ikke et skudd eller noe som så seriøst ut. Men han merket åpenbart smerte, og det var skuffende å høre det medisinske apparatet fortelle meg om omfanget etter undersøkelsene dagen derpå.

Den ferske lårskaden kommer etter all sannsynlighet å holde Sturridge ute av spill til neste år. Rodgers forteller at det ble påvist en «liten rift» i lårmuskelen.

– Det er rett under der han nettopp hadde slitt med en skade, legger han til.

Målmaskinens fravær har på ingen måte vært grunstig for Liverpool denne sesongen. Laget har nemlig bare vunnet fire av de fjorten kampene spissen ikke har spilt, og de har i gjennomsnitt kun scoret én gang per kamp. Nå ligger Sturridge an til å miste de elleve eller tolv neste kampene.