Skryter av Sterlings utvikling

Ettermiddagens matchvinner har trent ekstra på hva han skal gjøre alene med keeper, avslører Brendan Rodgers. Det lønnet seg i form av tre bortepoeng på Turf Moor i Burnley.

– Det viser bare hvor flink han er til å lære, sier Liverpool-sjefen om måten Raheem Sterling løp seg fri, passerte Burnley-keeperen og satte inn kampens eneste mål med venstrefoten.

Situasjonen var ikke helt ulik dem han fikk i bortekampen mot Manchester United tidligere denne måneden, der han spilte en av sine første kamper som midtspiss. På Old Trafford sviktet ham imidlertid alene med keeper; i dag lå ballen i nettmaskene.

Jobbet med avslutningene

– Nå er han i en posisjon hvor han kommer til å få mange målsjanser på samme måte, for han er i stand til å løpe fra absolutt alle, kommenterer Rodgers, som legger til at 20-åringen derfor har blitt bedre på området.

– Han kommer til å gå på de løpene sentralt og få ballen. Ettersom han spiller i den posisjonen, har han vært sammen med noen trenere og jobbet med den type avslutninger, både med venstre- og høyrefoten.

• Les også: Prestisjefylt utmerkelse til Sterling

– I dag viste han herlig ro ved å passere målvakten og avslutte veldig bra. Utviklingen hans, og ønsket om å bli en bedre spiller, var det som skaffet oss de tre poengene.

Scoringen var Sterlings sjette for sesongen. Dermed er han bare fire bak antallet han endte opp med i forrige sesong. Unggutten har spilt samtlige 18 ligakamper denne sesongen, og han har vært på banen i ytterligere åtte cupkamper.