Smicer gleder seg til gjensyn med Anfield

Vladimir Smicer er en av dem som skal spille veldedighetskamp på Anfield, for Hillsborough, 21.april. Den populære tsjekkeren gleder seg til å spille foran The Kop igjen.

- Jeg ser virkelig fram til Hillsborough-kampen, da jeg sluttet å spille for Liverpool fikk jeg aldri sjansen til å ta et skikkelig farvel med Anfield, sier Smicer til Liverpool Echo.

- Jeg fikk ikke spille i den siste hjemmekampen mot Aston Villa før finalen i Champions League, noe som var en skuffelse. Jeg har vært tilbake på Anfield to ganger siden for å overvære en kamp, men ikke vært ute på banen. Jeg var hos Bordeaux da vi spilte mot Liverpool i Champions League i 2006, men jeg kunne ikke spille som følge av en kneskade.

Smicer spilte 184 kamper i løpet av de seks sesongene han var i Liverpool, og som ville ha blitt langt mer om ikke skader hadde plaget den tekniske 7’eren. Han vil aller best bli husket for Istanbul, hans siste kamp for klubben, da han først kom inn som innbytter for Harry Kewell i 1.omgang, scoret 2-3 målet i det fantastiske comebacket før han også satte en av straffene i den avgjørende straffespark-konkurransen.

- Jeg har så mange gode minner fra Liverpool. Jeg vant alle mine store trofeer der, jeg fikk mange venner og jeg spilte sammen med noen store spillere. Den eneste skuffelsen var at vi aldri vant ligaen.

- Jeg hadde mange skader og fansen fikk ikke alltid se meg på mitt beste, men det var fantastisk å kunne avslutte det på den måten ved å vinne Champions League. Det var høydepunktet, og jeg er glad for at jeg kunne være en del av det.

Etter spillerkarrien har Smicer vært «sports manager» for det tsjekkiske landslaget, før han og hovedtrener Michal Bilek fikk sparken etter at man ikke greide å komme til VM i Brasil.

- Etter at jeg sluttet i det tsjekkiske fotballforbundet har jeg gjort forskjellige ting, som å pleie mine forretningsinteresser og ha mer tid for meg selv. Jeg spiller fortsatt amatørfotball i tsjekkisk 6.divisjon, hvor vi kun spiller kamper og jeg holder meg i form på den måten.

- Det vil bli godt å se gamle lagkamerater igjen. Når vi samles slik kan vi snakke om de gode tidene vi hadde i Liverpool, og ta fram alle minnene.