Smith tilbake i spill

Brad Smiths kneskade var ikke så alvorlig som først fryktet, og den unge venstrebacken var tilbake i spill for Swindon tidligere denne uken. Nå kan han få sin landslagsdebut for Australia i begynnelsen av september.

Smith ble skadet under spill for utlånsklubben Swindon mot Luton den 12.august. Rapportene rett etter at uhellet var ute var ikke spesielt lystige.

- Han vil ikke være i stand til å spille på noen uker. Han har fått en skade i kneet. Vi avventer undersøkelser fra Liverpool, men han vil definitivt ikke bli klar på noen kamper, uttalte manager Mark Cooper hos Swindon til BBC Wiltshire.

Disse dystre spådommene ble imidlertid gjort til skamme da Smith startet og spilte hele matchen for Swindon i tirsdagens 2-2 kamp mot Gillingham, altså bare en uke etter at han pådro seg skaden, et strukket leddbånd i kneet. En skade som det normalt tar fire til seks uker før leges. Swindon-manager Mark Cooper mener likevel ikke det ble tatt noen risiko ved å la Smith spille igjen etter bare en uke.

- Liverpool ga klarsignal, og en slik klubb løper ingen risiko med sine spillere. Dersom det var fare for at han ville forverret skaden ville de ikke ha sendt ham tilbake til oss. De syntes det var greit at han kom tilbake hit og spilte kamp, så da synes vi det også.

Dermed kan det gå mot landslagsdebut for Australia i begynnelsen av september for 20-åringen.

- Brad gir oss bredde i spillet, han er god med venstrebeinet og han er rask, uttalte Swindon-manager Mark Cooper til Swindon Advertiser etter tirsdagens kamp.

- Han holder motstanderne på tå hev, for de de er redde for å forlate ham på grunn av farten hans og kvaliteten på venstrebeinet hans.