Sokolik prøver seg i Southend United

Den unge Liverpool-forsvareren Jakub Sokolik er for tiden på prøvespill hos Southend United.

Lokalavisen Echo i Essex melder at Southend United-manager Phil Brown for tiden vurderer om han skal tilby Liverpool-stopperen en kontrakt.

Den 20 år gamle tsjekkeren spilte i begynnelsen av denne uken for The Shrimpers i en treningskamp bak lukkede dører mot Colchester United. En kamp som Southend vant 3-0.

Sokolik vil nå trene med blåtrøyene i to dager til før Brown tar en avgjørelse om han vil beholde forsvareren på Roots Hall.

- Liverpool har gitt Jakub tillatelse til å komme til oss på prøvespill, og jeg syntes han klarte seg bra da han spilte mot Colchester. Så jeg ønsker å ta en nærmere kikk på ham, sier Brown til Echo.

- Han vil trene med førstelaget i dag, og han vil også trene med oss i morgen. Vi får se hvordan han greier seg under de to treningsøktene. På det grunnlaget vil vi ta en avgjørelse om hva som skal skje videre, men jeg har helt klart ikke noe i mot å hente inn en forsvarsspiller til, fortsetter Southend-manageren.

Southend har for tiden bare to skadefrie midtstoppere i troppen.

Sokolik kom til Liverpool fra tsjekkiske Banik Ostrava i 2009, men har aldri vært i nærheten av førstelaget på Anfield. Forrige sesong spilte han kun 10 kamper (seks i U21-serien og fire i NextGen Series) for Liverpools reservelag grunnet skader. Denne sesongen står han bokført med en kamp for Liverpool U21.