Spillerbørs: Coutinho i verdensklasse

Philippe Coutinho var banens bestemann og spilte til ni på børsen til liverpool.no mot Swansea i kveld.

Mignolet 6Spilte bak et mer organisert forsvar enn hittil i sesongen. Måtte i ilden ved et par anledninger. Gjør to gode redninger, spesielt på en heading fra Bony. Trekk for håpløse utspill.
Skrtel 7Farlig heading etter få minutter. Hadde noen tøffe dueller med Swanseas "Hard Man", Williams, både i forsvar og angrep. Offensiv og god mot Bony og brøt noen gode gjennomspill. Må stå over kampen mot Leicester første nyttårsdag etter et tåpelig gult kort mot Routledge.
Sakho 6God i duellspillet. Hadde også han flere tøffe dueller mot Bony. Franskmannen er full av muskler og gir tyn. Hadde et par tilfeller av hælspark som ikke akkurat står i forsvarsspillernes ABC. Er også mannen som header ned til Sigurdsson på Swanseas mål og som gir bort sjansen rett etterpå.
Can 7Kanskje Emre Can er løsningen på Rodgers store hodebry, forsvaret? Hadde et godt innhopp mot Burnley og var god igjen i kveld. Fikk seg en albue i ansiktet mot Shelvey, men kom seg på beina. God ryddegutt der bak.
Manquillo 6Hadde en god flankespiller mot seg i Routledge. Kom seg greit fra oppgaven. En kamp på det jevne for spanjolen.
Leiva 6Løp og var atskillig mer aggressiv enn han har vært på en stund. Flink til å dekke de rommene som Swansea er så flinke til å utnytte. Hadde også noen gode gjennomspill.
Henderson 7Begynner å finne tilbake til god gammel form etter å ha slitt i flere kamper så langt i sesongen. Arbeidssom. Serverte ballen på gullfat til Moreno på 1-0 og kunne scoret selv på et langskudd mot slutten.
Lallana 9Hans beste kamp i Liverpool-trøya. Hadde et skudd like over etter tolv minutter og ga med det prov på det som skulle komme. Scoret et nydelig mål og ett der han ble skutt på av Swansea-keeperen. Jobbet godt både med og uten ball. Går på lure løp når de røde angriper. Ble byttet med Markovic et knapt kvarter før slutt. Kunne gå ut med hevet hode.
Moreno 8En annen som spilte sin beste kamp i rødt. Spanjolen var aktiv på venstresiden gjennom 90 minutter. Var regissør da han startet og avsluttet angrepet som ga 1-0. Spilte aggressivt framover og rev opp mye av det konstruktive spillet til waliserne.
Coutinho Liverpools beste9For en kamp av brasilianeren. Fortjente de stående ovasjonene da han gikk av banen et halvt minutt før slutt. Magikeren spilte i perioder ball i hatt mot sine motstandere og var farlig hver gang han fikk ballen. Åpnet hele forsvaret da han gikk på et kryssløp på 1-0 og hælsparket til Lallana på 3-1. Ikke mye å trekke for. Scoret ikke, men var nær ved flere anledninger. Liverpools bestemann.
Sterling 8Gjør en god jobb som spiss og tilbakelegger mang en meter på Anfields grønne gress i dag. Rykker og tar med seg Swanseas forsvarsspillere på noen løpeturer. Hadde et knallhardt skudd på Fabianski tidlig og hadde et stangskudd på et kjempeangrep like etter 2-1. Alle røde holdt pusten da han ørefiket en Swansea-spiller mot slutten. Heldigvis ble han på banen.
Balotelli 0Alle håpet at italieneren skulle få sitt første Premier League-mål da han fikk noen minutter for Sterling. Dessverre fikk han ikke nettkjenning. Rakk å vise noen prov på den giftige angrepspilleren han kan være.
Borini 0Fikk spille de tre overtidsminuttene og litt til for Coutinho.
Markovic 0Var aktiv og bevegelig i det kvarteret han fikk for Lallana. Skled ved et par anledninger denne gang, som mot Burnley. Bør sjekke knottene før neste kamp.