Spillerbørs: Lysglimt fremover på banen

Liverpool ble brutalt straffet for ikke å ta vare på sine muligheter mot Manchester United, og for at man igjen ikke greier å forsvare seg. Det positive må være at man i det minste hadde noen spillere som bidro til å skape sjanser.

Brad Jones 6– Øynene var rettet mot Brad Jones, og han kom greit fra oppgaven i heksegryta på Old Trafford. Kastet seg veldig tidlig ved 0-1 og kom ikke frem på et par baller som ble slått inn i feltet, men hadde også et par kvalifiserte redninger og våkne utrusninger.

Glen Johnson – Spilte ikke lenge nok til å få karakter før han måtte ut med skade, i en periode hvor Liverpool hadde ballen mest og United kun truet ved det første baklengsmålet.

Martin Skrtel 6 – Igjen den mest solide av forsvarerne, hvor han går inn i dueller og vinner sin del og vel så det i en kamp hvor altså Liverpool har flest sjanser men taper 3-0. Får en merkelig plassering i forkant av 0-2.

Dejan Lovren 5– Liverpools forsvar virker helt uten ledelse og den store kroaten har vært en gedigen skuffelse i så måte. Hans kommunikasjon, eller manglende sådan med Moreno foran 0-2 må være et typisk eksempel på det.


Alberto Moreno 4 – Venstrekanten/venstrebacken er høyt oppe i banen da United kontrer til ledelse, men kunne ha rukket tilbake. Virker helt forvirret defensivt, noe som igjen ga seg utslag på 0-2. Spiller uten selvtillit, som viste seg i andre enden av banen da bare en god touch hindret ham å komme igjennom på et fremspill fra Steven Gerrard.

Joe Allen 5 –Jobber og sliter, men er samtidig et speil for hvordan dette Liverpool virker om dagen. Det blir for veigt og puslete, bl.a. illustrert ved hvordan han slipper Valencia fram i forkant av 0-1.
 

Jordan Henderson 5 – En annen som jobber knallhardt, som vanlig, men blir litt borte ute på høyresiden. Når han kommer fram fra sin dype posisjon har det en tendens til å bli noe krampaktig over det hele.

Steven Gerrard 5 – Det er en kjensgjerning at det begynner å bli lenger og lenger mellom de virkelig gode kampene til kapteinen, og selv om han også i dag hadde et og annet lekkert fremspill satte han lite preg på kampen..

Adam Lallana 7 – Ble ofret i pausen da Balotelli kom inn, men etter vår oppfatning kan han hevde at han i så måte var noe uheldig etter å ha bidratt med energi og initiativ i en 1.omgang hvor Liverpool hadde flest sjanser.

Philippe Coutinho 7– Var slapp da han bare lot Wayne Rooney få spasere inn i feltet foran åpningsmålet, men bidro mye offensivt i en kamp hvor Liverpool først og fremst manglet effektivitet i hver enda av banen. Hans forseringer ga også gule kort til «halve laget» hos motstanderen.

Raheem Sterling 7 – Den av Liverpools spillere som er i stand til å gjøre noe ekstra. Skapte selv en av de tre brukbare mulighetene han hadde i 1.omgang, før han brente den største like etter pause da han snappet opp et tilbakespill og var alene med keeper. Står også for et herlig forspill til situasjonen da Balotelli sender ballen via de Gea og i tverrliggeren. Liverpools beste etter vår oppfatning.

Kolo Toure 5– Kom inn for Glen Johnson, på høyresiden i en treer bak. En rolle han virket rotete og ukomfortabel i og hvor både taklinger og fremspill hadde varierende kvalitet.

Mario Balotelli 6– Mario tok over for Raheem Sterling som den som skulle score i 2.omgang, og burde ha vunnet nettet. Har fortsatt sine unoter, men det ble likevel mer trøkk framover på banen med den store italieneren.

Lazar Markovic- Ikke lenge nok på banen til å få poeng. Fikk lagt ut på et par løpeturer framover, og også en tilbake hvor han vant ballen, til at det kan være håp om at begynner å finne seg bedre til rette i engelsk fotball aldri så lite.