Spillerbørs: Sakho viste klasse

Liverpool var ikke gode i første omgang mot Burnley, men bedring etter pause, og en dose Philippe Coutinho-magi, sørget likevel for borteseier.

Brad Jones –: Australieren fikk lite å gjøre på jobben i dag. Så et skudd går i stolpen etter kvarteret, før han ble byttet ut like etter.

Kolo Touré 5: Åpnet kampen med et dårlig oppspill, og det var ikke den siste gangen han slo ballen ut av banen. Veteranen stoppet riktignok Burnley noen ganger, men ballen havnet likevel på tribunen eller til en motspiller litt for ofte. Ble tatt av i pausen.

Martin Skrtel 6: Det så skummelt ut da han flere ganger ikke hang med i første omgang, og han lot Danny Ings få lov til å skyte i stolpen før pause, men slovaken kom til hektene utover i kampen. Som midtpunktet i forsvaret gjorde han sine saker godkjent under press, og han ryddet ofte unna i boksen, og det var mange gode og harde taklinger å spore.

Mamadou Sakho 7: I begynnelsen slet franskmannen i luftrommet, men han hentet seg etter hvert inn igjen. Bortsett fra noen klumsete og dristige taklinger, ofte inne i egen boks, var det lite å trekke for. Brøt stadig foran, ble gradvis bedre, og Burnley-spillerne kom sjelden, eller kanskje aldri, med ballen i behold etter en Sakho-duell.

Jordan Henderson 6: Det er utrolig hvor langt denne mannen klarer å løpe på halvannen time fotball. Han spilte igjen som vingback, og uansett hvor ballen lå på banen, var Henderson et pasningsalternativ. Det kunne imidlertid ruske litt i begge vender: Han ga blant annet Burnley en god sjanse tidlig i kampen, og pasningene mot Sterling var tidvis for optimistiske. Totalt sett en godkjent kamp.

Gerrard 4: Den første omgangen er bare å glemme for kapteinen. Det tok en halvtime før han presenterte seg med en fin pasning, men bortsett fra gjennomspillet var han helt usynlig før pause. Det bedret seg noe i andre omgang, men han var statisk og lite med i spillet.

Lucas 5: Som resten av laget var ikke det særlig mye positivt å ta med seg fra første omgang, der han solgte seg flere ganger og mistet ballen i farlige posisjoner. Men brassen hindret trolig et baklengsmål da han blokkerte et skudd før pause. Han hadde også noen gode taklinger gjennom kampen. Pådro seg et gult i sluttminuttene.

Lallana 6: Løpsmaskinen var uvanlig beskjeden med ballen i beina denne ettermiddagen. Han spilte under pari i lang tid, men kom seg etter hvert. Må i likhet med Henderson få skryt for enorm arbeidskapasitet. I løpet av den siste halvtimen, særlig etter Lamberts innhopp, vartet han opp med flere lekre pasninger og finter, og han så ut til å kose seg mer.

Markovic 4: Ikke på nivå med det han har vist i Liverpool-drakta de siste ukene. Serberen hadde riktignok noen frekke, geniale pasninger fremover på banen, men han mistet ballen enkelt flere ganger, og han var feig i duellene på egen halvdel. Kom aldri helt i gang, og han klarte ikke vise seg frem fra en god side.

Coutinho 7: Magikeren fra Brasil dro frem tryllestaven og sendte av gårde en eminent julegave til Sterling og supporterne da kampens eneste mål ble scoret. Coutinho var hele tiden interessert i å gå fremover og utfordre, og han hadde blant annet to gode skuddforsøk. Slet med å produsere sjanser da Burnley presset i første omgang, men var leken da han fikk litt mer spillerom etter pause.

Sterling 7: 20-åringen måtte av mye av ansvaret offensivt i dag, og det var ensomt i første omgang. I tillegg så ikke spesielt mye ut til å stemme for hurtigtoget, og han var tidvis litt for egoistisk, men Sterling var alltid involvert da Liverpool kom fremover. Han løp og strakk i Burnley-laget hele tiden, og han gjorde det nødvendige da Coutinho spilte ham fri etter timen.  

Mignolet 5: Belgieren kom inn etter kvarteret, og han skremte bortefansen nesten umiddelbart da han fikk et utspill blokkert i første omgang. Sisteskansen våget å komme ut i feltet, men utboksingene var skumle. Modig i duell med Scott Arfield før pause. I andre omgang var han delaktig i spillet, men huskes nok best for da lyspæra ble slått av idet han skulle skyte ut ballen og ikke gjorde det før den var ute, noe som endte med corner imot. Rufsete og nervøs opptreden.

Can 7: Det var en noe overraskede posisjon han måtte spille i, men Emre Can gjorde sine saker veldig brapå høyresiden i forsvaret. Rask til beins, knallsterk i duellene og god med ballen. Strålende innhopp av sommerkjøpet.

Lambert –: Scouseren fikk være på banen de siste tjue minuttene. Han skjøt ballen i mål etter fremspill av kapteinen, men ble vinket av for offside. Han rakk å vise frem styrken i noen kroppsdueller, men kom ellers ikke til noen sjanser.