Spillerbørs: Sterling & Co herjet

Liverpools offensive kvartett spilte hovedrollene i Ligacup-kvartfinalen mot Bournemouth.

Brad Jones 5: Australieren fikk fornyet tillit mellom stengene etter 0-3-tapet på Old Trafford. I første omgang hadde han lite å ta seg til, men han viste seg frem med en flott igangsetting som startet en overgang. I andre omgang virket han noe mer nervøs: først ble han stående på streken når han burde ha kommet ut og plukket et gjennomspill, så skled han da han skulle sette i gang spillet. I tillegg burde han ha avverget scoringen til Gosling.

Kolo Touré 6: Veteranen var tilbake fra start etter å ha startet på benken mot Manchester United. Han måtte tidlig i aksjon og stusse unna et skummelt innlegg, men ble ellers satt på få prøver før pause. Skjønt var han på etterskudd da Bournemouth fikk kampens første sjanse tidlig i kampen. Som vanlig gjorde afrikaneren det enkelt med ballen. I likhet med resten av laget så også Touré mer nervøs ut etter 1-3-reduseringen til Bournemouth, og 33-åringen var også nærmeste mann da hjemmelaget reduserte.

Martin Skrtel 6: 30-åringen var Liverpools mest ballsikre mann i backkjeden i dag, men i likhet med Touré var heller ikke Skrtel helt på da hjemmelaget fikk kampens første sjanse. Slovaken hadde et fint oppspill i foranledningen til Liverpools 1-0-mål. Da Bournemouth luktet sin andre redusering i andre omgang virket også Skrtel preget, selv om han etter hvert fikk samlet seg og kom til hektene.

Dejan Lovren 5: Rekordkjøpet fra Southampton slet også i kveld med å få det til å stemme. Bournemouth kom til flere innlegg fra hans side i første omgang, og kroaten ble for ofte utålmodig og lot seg dra ut av posisjon. Ellers hadde midtstopperen en rolig kveld før han ble byttet ut ved pause.

Jordan Henderson 7: Løpsmaskinen opptrådte lojalt og støttet backtreeren når Bournemouth hadde ballen, mens han var mer anonym offensivt. Likevel spilte han en viktig rolle da han satte opp Liverpools ledermål med en flott heading ned til Sterling. Henderson dekket som vanlig store rom og viste seg nyttig, om enn uspektakulær, som høyre midtbanespiller i 3-4-3-systemet til Brendan Rodgers.

Lucas Leiva 6: Brassen voktet midtbanen og beskyttet backkjeden godt i første omgang. Ballen ga han stort sett fra seg på ett eller to touch, og det var noe trygt og solid over det 27-åringen viste frem før pause. Etter pause flyttet Bournemouth ballen raskere langs bakken, og det ble større rom for Lucas å dekke. Da kom også tempoproblemene til midtbaneankeret til syne.

Steven Gerrard 6: Kapteinen slo noen deilige langpasninger i første omgang, som sendte tankene tilbake til dagene med ham og Xabi Alonso på Liverpools midtbane. 34-åringen kontrollerte midtbanen sammen med Lucas, men ble sliten og fikk store problemer med å dekke store nok rom utover i kampen. Sammen med Lucas trøblet han med å forflytte seg raskt nok. Det viste seg blant annet på Bournemouths reduseringsmål.

Adam Lallana 8: Med ribbeina intakt var Lallana en kreativ kraft i Liverpool-laget. Assisten på Sterlings andre scoring var utsøkt, og engelskmannen var også involvert i oppbygningen til 1-0-målet. I andre omgang satte han opp Sterling med en utsøkt flikk som hadde fortjent en bedre skjebne. Lallana virker alltid å ha full oversikt over hvor med- og motspillere befinner seg, og i dag var han drivende god – selv om han forsvant litt utover i andre omgang.

Philippe Coutinho 8: Nå begynner den lille brasilianeren å finne tilbake til storformen. Coutinho ga Bournemouth-forsvaret store problemer i åpningen, og 22-åringen var kanskje Liverpools friskeste spiller innledningsvis. Det sto ikke på skuddviljen, selv om de fleste forsøkene ble blokkert. Playmakeren ble uansett belønnet for pågangsmotet da hans avslutning ble blokkert i beina til Markovic, som satte inn 2-0. 16 minutter før slutt ble han erstattet av Emre Can.

Raheem Sterling 8: Det så ikke ut til å være dagen for Sterling, som slurvet med ballen og valgte vanskelige løsninger de første 20 minuttene. Så stupte han inn Liverpools ledermål – og sitt første på 18 kamper – og den nybakte 20-åringen våknet til liv. Bournemouth-forsvaret maktet ikke å håndtere ham. Det kom tydelig frem da han løp fra alle, men ble hindret av Boruc før pause. Etter sidebyttet doblet han først ledelsen etter å ha rundlurt en forsvarer, før han misbrukte en gedigen målsjanse etter glimrende forarbeid av Coutinho og Lallana.

Lazar Markovic 8: Dette var imponerende! Markovic får vår bestemannspremie i dag: Først regisserte han 1-0-målet, så banket han selv inn 2-0-målet. Serberen så ut til å kose seg i selskap med Lallana, Coutinho og Sterling, og kvartetten ga Bournemouth-forsvaret massevis å tenke på. Der han tidligere har virket reservert, var Markovic frisk og uredd med ballen i dag. I åpningsminuttene slapp Bournemouth til et par ganger på hans venstreside, men flankespilleren justerte seg inn og bidro også defensivt.

Fabio Borini – : Italieneren erstattet Gerrard helt på tampen, og rakk ikke stort mer enn å jage et håpefullt oppspill fra Sakho.

Mamadou Sakho 6: Den fysisk sterke franskmannen gjorde comeback da han erstattet Lovren i pausen. Det ser kanskje ikke vakkert ut når midtstopperen er involvert, men i kveld var det ofte effektivt.

Emre Can – : Can spilte et drøyt kvarter som erstatter for Coutinho. Tyskeren var energisk og løpsvillig, men rakk ikke å markere seg nevneverdig da Liverpool var mest opptatte av å kontrollere inn seieren.