Sponsornavn for Main Stand

Kostnadene til ny Main Stand vil delvis bli finansiert ved navnerettigheter. Tre tribunedeler, inkludert 36 luksusbokser. Hillsborough monument og Shankly Gates flyttes.

Liverpool har i dag offentliggjort tegninger og planer for utvidet Anfield, og da første og fremst Main Stand. Langsiden kan stå ferdig før 2016/17, og vil bli bygget før man også utvider Anfield Road Stand.

Disse tegningene kan en bl.a. beskue i Anfield Family Park foran kampen mot Chelsea på søndag.

Flere beløp har hersket i forhold til kostnadene for utvidelse av Anfield, men Liverpool Echo skriver at Main Stand vil komme på £100M. Avisen skriver at navnerettigheter for en hovedsponsor vil delvis finansiere utbyggingen. Dette gjelder altså nåværende Main Stand, selve stadion vil imidlertid forbli Anfield, uten noen navnesponsor.

Hillsborough monumentet vil bli flyttet til sin spesielle plass bak Main Stand. Shankly Gates vil også få en ny plass.

Ifølge Echo er det 28,000 på venteliste for sesongbillett, og administrerende direktør Ian Ayre sier at kostnadene i forbindelse med Anfield vil ikke gå ut over Liverpools spillertropp.

- Vi kommer ikke til å selge en spiller for å betale for dette, understreker Ayre til Liverpool Echo.

- Faktisk har vi ennå ikke bestemt hvordan vi vil finansiere det, men vi har sett på flere muligheter og føler oss sikre på at vi skal greie det.

- Investeringene vil ikke influere på laget. Om noe, vi gjør dette for å styrke laget. Eierne har vist at de bruker pengene klubben tjener på laget og planen er å fortsette med det.

- Vi har funnet den beste løsningen på problemet med stadion. Det er ikke noe poeng i å investere millioner av pund hvis det samtidig blir en byrde med gjeld som hindrer deg fra å investere. Istedenfor å hjelpe deg vil det hindre deg.

- Det er derfor stadioner til £600-700M ikke fungerer fordi de vil sette deg tilbake heller enn å bringe deg framover.