Sterling best så langt

Av de som har spilt regelmessig for Liverpool denne sesongen har Raheem Sterling best gjennomsnitt på spillerbørsen. Han er også Liverpools beste flest ganger, sammen med Adam Lallana.

Hvis en regner de som har fått registrert poeng i flere enn tre kamper (må ha spilt minst 30 minutter) er det Raheem Sterling (6,56), Jordan Henderson (6,33), Adam Lallana (6,17), Martin Skrtel (6,17) og Alberto Moreno (6,14) som har et høyere snitt enn 6 poeng på spillerbørsen til liverpool.no.

Simon Mignolet, som har vært ujevn og bl.a. blitt kåret til Liverpools beste i kampene mot Aston Villa og Basel, leder an i «mellomsjiktet» med 6 poeng i snitt. Etter ham følger Mario Balotelli (5,86), Steven Gerrard (5,78) og Javier Manquillo (5,75).

De største skuffelsene så langt denne sesongen har vært nyervervelsene Dejan Lovren (5,44), Lazar Markovic (5,20), samt Philippe Coutinho (5,14) og Mamadou Sakho (5,00).

Blant de som av forskjellige årsaker har vært lite ute på det grønne gresset imponerte Jordan Rossiter med 7 poeng i sin debut mot Middlesbrough, Joe Allen var god før han ble skadet og Daniel Sturridge også brukbar. De fleste «reservene» har lave tall, da av Borini, Touré, Lucas, Johnson eller Lambert er det bare Lucas Leiva som kan vise til høyere enn 5’er på børsen da han spilte til 6 mot Middlesbrough.

Liverpools beste er tre ganger blitt gitt til Raheem Sterling (Southampton, Tottenham og West Ham), mens en formsterk Adam Lallana har blitt valget i de tre siste kampene som han har startet (Middlesbrough, Everton og West Bromwich).