Stevie er i ferd med å ta igjen Kenny

Steven Gerrard er bare to scoringer unna å tangere Kenny Dalglish sitt antall scoringer for Liverpool, mens Daniel Sturridge er ute etter å ta Robbie Fowlers Premier League-rekord.

Gerrard vil komme opp på 172 scoringer for Liverpool, samme antall som Dalglish, om han setter ballen i mål to ganger til. De to vil da ligge på delt sjetteplass på Liverpools toppscorerliste gjennom alle tider.

Liverpool-kapteinen har gjort ni mål på sine siste 13 kamper for klubben, og fire på sine siste fire. Gerrard har gjort 11 ligamål denne sesongen. Bare en sesong i karrieren har han gjort flere – i 2008/09 da han scoret 16 ganger.

Sturridge har gjort 12 mål på de 13 kampene han har spilt etter at han kom tilbake fra skade. Scorer han ett mål til denne sesongen vil han tangere Robbie Fowlers Premier League-rekord for Liverpool (fra 1994/95) med scoring i 19 kamper på en sesong.

I desember vant Liverpool sin største borteseier på White Hart Lane noensinne, da de slo Tottenham 5-0. Luis Suarez (2), Jordan Henderson, Raheem Sterling og Jon Flanagan gjorde målene.

I fjor vant Liverpool 3-2 over Tottenham på Anfield. Luis Suarez åpnet scoringene, men Jan Vertonghen utlignet, og sendte så Spurs i føringen. Stewart Downing utlignet, før Gerrard fra straffemerket sikret Liverpool seieren åtte minutter før slutt.

Man må tilbake til 2006/07-sesongen for å finne sist Liverpool vant begge ligakampene mot Tottenham. De røde er ute etter å vinne begge ligakampene mot Spurs for bare fjerde gang i Premier League og for 13.gang totalt.

Liverpool har scoret 44 mål på hjemmebane denne sesongen. 46 mål på hjemmebane er det meste Liverpool har gjort noengang i Premier League. Den rekorden stammer fra 1995/96-sesongen.

Liverpool er ubeseiret på sine siste 12 ligakamper. De har vunnet 10 av disse og spilt uavgjort i to. De har tatt 32 poeng av 36 mulige. De røde har 20 poeng mer enn på samme tid i fjor.

Tottenham har tatt ni poeng av de siste 57 mulige på Anfield. Spurs har vunnet fire ganger på sine 67 siste ligakamper på Anfield. Seirene kom i 1985, 1986, 1993 og 2011. De har altså bare vunnet en av sine siste 19 kamper mot Liverpool på bortebane i ligaen.

Spurs har vunnet ni ligakamper på bortebane denne sesongen. Ingen lag i toppdivisjonen har vunnet flere. De har tatt 29 poeng på bortebane, sammenlignet med 27 på White Hart Lane. De har tapt fire bortekamper – 1-0 for Arsenal, 6-0 for Manchester City, 1-0 for Norwich og 4-0 for Chelsea.

Sist søndag slo de Southampton 3-2 etter å ha ligget under 2-0.

Spurs har sluppet inn 40 ligamål denne sesongen. 20 av disse har kommet i løpet av bare fire kamper. På sine ni siste kamper har de holdt buret rent en gang.

Emmanuel Adebayor er Tottenhams toppscorer med åtte ligamål på bare 15 kamper.

Mot topp fire-lagene har Tottenham bare tatt ett poeng på sju kamper, og har sluppet inn 23 mål. Poenget kom i hjemmekampen mot Chelsea, som endte 1-1.

Tim Sherwood har ledet Tottenham i 16 ligakamper. 10 har endt med seier og fire med tap.

Dagens dommer, Phil Dowd, har dømt Liverpool mot Tottenham tre ganger tidligere. Alle på White Hart Lane, og alle har endt med 2-1 seier til Spurs.

Kilde: Liverpoolfc.com