Stoler på Derby

Derby County er en klubb Brendan Rodgers stoler på når han skal sende sine unge spillere på lån, fordi han mener at Steve McClaren er en av de beste managerne til å utvikle spillere.

- Steve er en av de beste trenerne innen fotballen, mener jeg. Han er en kar som utdanner og forbedrer spillere, uttaler Liverpool-manageren til Derby Telegraph.

- Hans filosofi og tilnærming ligner på vår filosofi, noe som er en stor fordel. Våre unge spillere som blir lånt ut til Derby vil lære seg ting de kan ha nytte av når de kommer tilbake, noe som er hovedmålet når du sender dem ut på lån, fortsetter Rodgers.

- Kulturen og miljøet som Steve skaper er ideelt for utviklingen av unge talent, og derfor har jeg aldri noen betenkeligheter med å sende spillere til ham. Jeg vet de blir godt tatt vare på, og oppflasket skikkelig.

Andre Wisdom spilte 38 kamper for Derby i fjor, og denne sesongen er det Jordon Ibe som er på lån hos The Rams. 18-åringen har figurert i Derbys seks siste kamper, og har startet tre av disse.

- Når de spiller i Derby, forventes det at de skal vinne, og det er viktig for en spiller som skal returnere til Liverpool. Når du spiller for vår klubb, stilles det slike forventninger til dem hver eneste gang, så vi liker å låne ut spillere til klubber hvor de vil føle samme type press og vokse med det. Dette gjelder spesielt i hjemmekampene. Derby-fansen forventer at laget sitt skal vinne på hjemmebane, og det gjør vi også. Så dette passer oss bra.

Det er faktisk sju måneder siden Derby tapte på hjemmebane. The Rams har vunnet 17, spilt uavgjort fem ganger og tapt bare to av de 24 hjemmekampene de har spilt under McClarens ledelse.

- Andre Wisdom hadde stor nytte av å få prøvd seg i førstelagskamper i uke etter uke. Han tar nå neste steg i utviklingen, og spiller i Premier League på lån hos West Bromwich. Vi ønsker at våre unge spillere blir satt på prøve og får erfare å spille i kamper som betyr noe. Andre Wisdoms kamper for Derby i fjor inkluderte en semifinale og en finale i playoff. Du vil ikke oppleve kamper med større press enn det. Dette var en utrolig verdifull erfaring for ham.

- Målet er selvsagt at Andre skal returnere til Liverpool og bli en Liverpool-spiller, og det er ikke tvil om at dersom det skjer så har Derby spilt en viktig rolle i den prosessen.

- Jordon Ibe er et talent, en ung mann med stort potensial. Vi så på situasjonen i sommer, og bestemte at han ville ha best nytte av å komme seg ut og spille fast førstelagsfotball, og da handlet det om å finne det rette miljøet for ham. Når Steve McClaren ringte, visste jeg med en gang at Derby ville være det ideelle stedet for Jordon. Et sted hvor han ville lære, utvikle seg og vokse som spiller.

- Vi håper at Jordon får spille mange kamper, slik som Andre fikk, i et lag som spiller positiv, offensiv fotball, i et miljø med et bakteppe der det forventes at man gjør det bra og vinner. Jeg tror Jordon vil ha stor nytte av dette.

- The Championship er en divisjon hvor konkurransen er meget sterk, og det er bra for unge spillere. De vet de står overfor en skikkelig test hver uke. Det er en brutal liga, der kampene kommer jevnt og trutt, og du må være klar både mentalt og fysisk for å kunne ta den utfordringen.

- Som liga blir The Championship stadig bedre rent kvalitetsmessig for hver sesong som går, og som en følge av det gir det unge spillere en stadig bedre test.

- Vi holder et godt øye med spillerne vi sender på lån. Det er noe vi har sterkt fokus på, og som er en del av vår utviklingsplan. Lederne i vår rekrutteringsavdeling har allerede vært og sett Jordon spille kamper, og rapportene som har kommet tilbake er veldig positive, selv om det fortsatt er tidlig i sesongen.

- Jeg har en flott stab rundt meg, som jeg stoler på, og de vil jevnlig se Derby County denne sesongen, for å holde et godt øye med Jordons utvikling. Vi vil også sørge for at vi har en god kommunikasjon både med spilleren og klubben, for å sørge for at han får en positiv opplevelse i Derby. Dette er en policy vi har med alle spillere vi sender ut på lån.