Sturridge jakter sitt 20.ligamål

Daniel Sturridge jakter sitt 20.ligamål for sesongen når Liverpool er vertskap for Sunderland i kveld.

Bare seks ganger tidligere har to spillere scoret 20 ligamål eller mer på en sesong for Liverpool. I fire av disse seks sesongene vant Liverpool ligaen – to ganger 1.divisjon og to ganger 2.divisjon.

Sist dette skjedde var i 1963/64-sesongen, da Roger Hunt gjorde 31 mål og Ian St John 21. Luis Suarez har nå 28 ligamål, mens Daniel Sturridge altså har 19.

Tar man med cupene har Liverpools spissduo gjort 50 mål totalt. Duoen har tilsammen vært involvert i 55 kamper.

Liverpool slo Sunderland 3-1 på Stadium of Light i høst. Sturridge åpnet scoringene, mens Suarez gjorde de to siste målene for Liverpool. Emanuele Giaccherini nettet for hjemmelaget.

Sist lagene møttes på Anfield vant Liverpool 3-0. Suarez nettet Liverpools to siste mål også i denne kampen, mens Raheem Sterling gjorde det første målet.

Den siste Liverpool-spilleren til å gjøre hat-trick mot Sunderland var Roger Hunt på Anfield i februar 1966. Han er en av bare fire Liverpool-spillere som har gjort hat-trick mot The Black Cats.

Luis Suarez har gjort sju mål på sine seks kamper mot Sunderland, men bommet på straffespark mot laget fra nordøst på Anfield i august 2011.

Suarez har gjort 16 ligamål på Anfield så langt denne sesongen. Klubbrekorden i toppdivisjonen tilhører Ian Rush, som gjorde 23 ligamål på Anfield i 1983/84.

Suarez gjorde sitt sjette hat-trick for Liverpool i 6-3 seieren over Cardiff sist helg. Alle har kommet i ligaspill. I snitt har uruguayaneren gjort hat-trick for hver 17.ligakamp.

Suarez har gjort flere Premier League-mål for Liverpool enn noen annen utenlandsk spiller. Han står nå bokført med 66 ligamål totalt, noe som er ett mer enn Fernando Torres.

Martin Skrtel har gjort seks ligamål denne sesongen. Det er mer enn noen annen Liverpool-stopper de siste 40 årene. Emlyn Hughes gjorde sju ligamål i 1972/73-sesongen.

Jordan Henderson har vært involvert i samtlige av Liverpools siste 50 ligakamper.

Liverpool har gjort 42 mål på hjemmebane denne sesongen. Det meste de har gjort på Anfield i en Premier League-sesong er 46 i 1995/96.

Bare Manchester City med 48 har gjort flere mål foran egne fans denne sesongen.

Dersom Liverpool scorer fire mål eller mer i en kamp til denne sesongen vil de slå Manchester Uniteds Premier League-rekord som lyder på fire mål eller mer i 11 kamper.

Liverpool står nå bokført med seks strake ligaseire for første gang siden 2005//06-sesongen. Den gangen vant de sine ni siste ligakamper.

De røde har gjort minst tre mål i hver av de seks kampene. Det er første gang de klarer dette siden 1895/96, da man klarte minst tre mål i sju kamper på rad.

Brendan Rodgers sitt mannskap har gjort 24 mål på sine seks siste Premier League-kamper. De har scoret i 20 ligakamper på rad. Den lengste rekken med scoringer siden de nettet i 25 ligakamper på rad i 2000/01-2001/02 sesongene.

De røde trenger to scoringer for å runde 50 på Anfield i alle turneringer denne sesongen. Dette på 16 kamper.

Liverpools neste scoring før pause vil bli lagets 50.scoring i første omgang i ligaen denne sesongen.

Det har kun skjedd ni ganger at en spiller har gjort 30 ligamål eller mer i en sesong for Liverpool. De som har klart dette er Roger Hunt (2 ganger), Gordon Hodgson (2 ganger), Ian Rush (2 ganger), Sam Raybould, Jack Parkinson og Billy Liddell.

Kilde: Liverpoolfc.com