Suárez trodde aldri at han skulle miste VM

Luis Suárez fryktet ikke at VM røk da han skadet kne på landslagstrening i mai.

– Jeg har aldri vært lei meg fordi jeg har trodd at jeg skulle miste VM, sier Suárez til The Guardian.

Hele Uruguay gispet da nyheten om at lagets store angrepsstjerne måtte operere menisken etter å pådratt seg en kneskade på trening. Suárez innrømmer at det har vært tøffe dager, men Liverpool-spissen insisterer på at han aldri fryktet at hele VM-sluttspillet skulle gå i vasken.

– Tanken streifet meg ikke. Jeg visste at jeg skulle rekke VM. Da doktoren snakket med meg falt det tre tårer, men ikke noe mer. Fordi jeg visste at jeg ville rekke det, gjentar Suárez, som scoret 31 seriemål for Liverpool forrige sesong.

Les hele intervjuet med Suárez her!

Suárez vil ikke si hvilken kamp han håper å være tilbake til, selv om kneet til 27-åringen føles bra nå. Han vet at skaden kan blusse opp og sette ham tilbake.

– Det er normalt å bekymre seg etter en operasjon. I begynnelsen måtte jeg hvile meg, og jeg kunne ikke legge vekt på kneet i det hele tatt. Jeg hade vært bekymret hvis legene hadde fortalt meg at skaden var alvorlig, men jeg visste at den ikke var det. Derfor følte jeg meg trygg, forklarer uruguayaneren.

Storscoreren har hørt mange historier om meniskopererte spillere. Noen var visstnok tilbake etter 20 dager; andre etter 15. Suárez valgte å ta det med ro, og smertene avtok etter hvert.

– Jeg gikk på krykker et par dager etter operasjonen. Fysioterapeut Walter Ferreira ba meg om å kaste dem og belaste kneet gradvis mer, helt til smerten forsvant, utdyper han.

I helgen har Suárez trent lett. Lørdag var han tilbake på fotballbanen. Ballen rørte han ikke, men spissen gjorde lette uttøyningsøvelser og jogget.