Suarez om hendelsen med Chiellini

Luis Suarez prøver å dempe påstandene om at han bet Italias forsvarer Giorgio Chiellini i skulderen i det 79. minutt. Oscar Tabarez føler at spilleren igjen er målskive for visse deler av media.

Luis Suarez etterlot seg bitemerket på Giorgio Chiellinis skulder da duoen barket sammen i det 79. minutt av kampen mellom Uruguay og Italia.
-  Jeg hadde kontakt med skulderen hans, ikke noe mer enn det. Slike situasjoner skjer hele tiden, uttalte Luis Suarez til den uruguayanske tv-kanalen Subrayado etter kampen.

- Dersom FIFA analyserer hver enkelt sak separat, blir det vanskelig.

Uruguay vant kampen 1-0 og er videre til 1/8-finale.
- Jeg er meget glad for at vi gikk videre i mesterskapet etter å ha slått ut et europeisk lag. Det så vanskelig ut etter den første kampen mot Costa Rica, men i dag spilte vi en utrolig kamp.

Chiellini var meget oppbrakt etter biteepisoden, og var heller ikke imponert over Suarez som gikk i bakken i etterkant.
- Det var latterlig å ikke vise ut Suarez. Den var klar. Det var opplagt filming etterpå fordi han visste meget godt at han hadde gjort noe som han ikke burde ha gjort, uttalte Chiellini til Rai TV.

Italias landslagssjef Cesare Prandelli bekrefter at han så bitemerker på Chiellinis skulder.
- Jeg så ikke at Suarez bet ham, men jeg så bitemerker på skulderen hans. Assistentdommerne var så opptatt at de ikke så noe. Det er synd, det er meget synd at det gikk denne veien.

Jim Boyce, visepresident i FIFA og sjef for FIFAs dommerkomité, var bekymret etter episoden.
- Jeg har sett hendelsen flere ganger på tvr. Det er ingen tvil om at Luis Suarez er en fantastisk fotballspiller, men igjen har hans handlinger åpnet for kritikk mot ham. FIFA må etterforske hendelsen nøye og gjennomføre disiplinærtiltak om det anses nødvendig.

Uruguays landslagssjef Oscar Tabarez oppfattet ikke episoden under kampens gang, men anklager media for igjen å være ute etter Luis Suarez.
- Hvis det skjedde, så tror jeg dommeren burde ha sett det først. Jeg så ikke hendelsen. Jeg ønsker ikke at noen skal snakke om det for meg.

- Uansett de mange feilene Suarez kan ha gjort, er det ham media liker å gå etter. Hvis vi synes at folk angriper ham, noe som har skjedd på denne pressekonferansen, så kommer vi til å forsvare ham. Han er en viktig spiller, en meget viktig person i gruppen.

Kilde: Liverpool Echo