Suarez tangerte Fowler

Luis Suarez scoret sitt 26., 27., og 28. ligamål for sesongen mot Cardiff og tangerte dermed Robbie Fowlers klubbrekord på 28 Premier League-mål på en sesong.

Luis Suarez nettet hattrick mot Cardiff og står nå bokført med 28 Premier League-mål denne sesongen. Det betyr at spissen har tangert Robbie Fowlers målrekord for Liverpool i Premier League fra 1995/96. Da havnet engelskmannen på 2.plass på toppscorerlista bak Alan Shearer (31 mål).

Med åtte kamper igjen i ligaen har Suarez scoret 28 mål på 25 kamper. Det gir et målsnitt på 1,12 mål per kamp. Rekorden i Premier League er 0,91 mål per kamp og innehas av Cristiano Ronaldo og Didier Drogba.

Suarez har totalt gjort 66 mål på 102 Premier League-kamper. Til sammenligning nettet Fernando Torres 65 mål på 102 ligakamper for Liverpool.

Luis Suarez valgte å avslutte selv fremfor å spille til en bedre plassert Raheem Sterling ved den siste scoringen mot Cardiff.

- Kanskje jeg kunne ha prøvd å spille til Raheem ved den siste scoringen, uttalte Suarez til Liverpoolfc.com.

- Men jeg gikk for hattrick for selvtilliten min. Jeg har bedt Raheem om unnskyldning. Jeg er så glad for at jeg fikk matchballen.

- Jeg føler det veldig bra ettersom Liverpool vant kampen. Vi er så fornøyd med opptredenen i dag.

- Det var en utrolig kamp. Det var likt resultatet borte mot Stoke da vi vant 5-3. Det er vanskelig når du scorer og så scorer Cardiff på motsatt side, men vi spilte meget godt i dag.

Kilder: Liverpoolfc.com, Liverpoolfc.nu.