Sulten på spilletid

Etter et ti måneder langt skadeavbrekk var Jose Enrique endelig tilbake på banen som innbytter mot Tottenham. Nå er han sulten på mer spilletid.

- Jeg har alltid satt pris på å spille fotball. Jeg har alltid elsket å trene, og nå elsker jeg det å spille mer enn noen gang, sier spanjolen til Liverpoolfc.com.

- Nå er det blitt slik at hver eneste gang jeg reiser på trening, er jeg som en unge som gleder seg til å spille med kameratene sine igjen. I fjor måtte jeg trene alene inne mesteparten av tiden, mens mine lagkamerater trente ute. I lang tid måtte jeg holde det gående alene i styrkerommet, fordi jeg var skadet.

- Nå trener jeg sammen med lagkameratene mine igjen, og jeg føler meg som den lykkeligste mannen i verden. Jeg ønsker å spille, men jeg er glad bare for å være tilbake i trening.

- Det er sant som det blir sagt, at når noe skjer med deg i livet så verdsetter du de små tingene mer. Det er hva som har skjedd med meg.

Jose Enrique spilte treningskampen mot Wolverhampton i forrige uke, og tok oppgaven på alvor.

- Jeg ser fremover. Jeg behandlet treningskampen på Melwood nylig som om det var en Premier League-kamp. 10 måneder uten å spille er lang, lang tid.

- Jeg har trent hver dag, men kamper er noe helt annet. Å få spille treningskamper som dette er fantastisk. Jeg føler meg som et barn akkurat nå. Jeg er så lykkelig. På det personlige plan er jeg også veldig lykkelig nå. Jeg har en virkelig god følelse, og er veldig fornøyd med tilværelsen i Liverpool.

Skaden i høyre kne førte til at venstrebacken bare fikk med seg ni kamper for Anfield-klubben forrige sesong.

- Det var vanskelig, for jeg visste aldri når jeg ville komme tilbake i spill. Psykisk var dette veldig vanskelig for meg. Heldigvis tilhører det fortiden nå. Jeg er skadefri igjen. Jeg er i god form, og forhåpentligvis holder jeg med skadefri fremover.

- For å nå mitt maksimale nivå må jeg også gjenvinne en del selvtillit. Det er kanskje det viktigste.

- Du ser spillere som har en utrolig sesong, som så blir fulgt opp av en svak sesong. Folk undrer seg på hvorfor det er slik, men alt handler om selvtillit. Folk går ikke fra å være den beste til å bli den dårligste i løpet av ett år – det handler om selvtillit. Jeg forsøker fortsatt å finne tilbake til gamle takter, og jeg ønsker å få den selvtilliten jeg trenger.

- I mine første seks måneder i klubben følte jeg at jeg spilte bra, og jeg ønsker å komme opp på det nivået igjen. Jeg vet jeg skal klare det.