Superstjernen

Uruguay har holdt pusten i dagene før sluttspillet tar til, men det ser ut som at deres toppscorer og største profil skal bli spilleklar i tide. Dagens VM-spiller er – Luis Suarez, Uruguay (1).

Luis Suarez – Født: 24.01.1987 (27 år) – 77 landskamper / 38 mål

Tidligere sluttspill i EM/VM: VM 2010

Kamper / mål i VM-kvalifisering 2014: 16 / 11

Draktnummer for Uruguay i VM 2014: 9

Uruguays kamper i Brasil 2014:
14.06. Uruguay v Costa Rica (21.00)
19.06. Uruguay v England (21.00)
24.06. Uruguay v Italia (18.00)
Dersom Uruguay går videre fra gruppespillet (gruppe D) vil de møte et lag fra gruppe C (Columbia, Hellas, Elfenbenskysten, Japan), hvor vinner møter toer i den andre gruppen.

Kommentar:
Luis Suarez gjorde seg sterkt bemerket i forrige VM, i 2010 i Sør-Afrika. Tre scoringer og kåret til banens beste i to kamper hadde han vært sentral da Uruguay tok seg til kvartfinalen for første gang siden 1970. Sent i kvartfinalen mot Ghana handset Suarez på streken og forhindret et sikkert mål. Gyan misset straffesparket og Uruguay vant straffespark-konkurransen med en utvist Luis Suarez i garderoben.

I semifinalen tapte Uruguay 2-3 for Nederland, med Suarez suspendert. Han var tilbake i bronsefinalen mot Tyskland, men kunne ikke forhindre nok et 3-2 nederlag.

I hva som har vært en fantastisk sesong med Liverpool, hvor Luis har blitt toppscorer i Europa og i Premier League, gjorde han seg også bemerket i kvalifiseringen til VM. 11 mål på 16 kvalifiseringskamper gjorde at han også ble toppscorer i Sør-Amerika, selv om Uruguay sin vane tro gjorde det vanskelig for seg selv. Bl.a. klare bortetap mot Columbia (0-4), Argentina (0-3), Bolivia (1-4) og Chile (0-2) krevde en god sluttspurt og seire i fire av de fem siste kampene sikret play-off om den siste plassen til Brasil. Jordan ble greit slått 5-0 over to kamper.

Nå er Uruguay nesten på hjemmebane i VM, og sist sluttspillet var i Brasil ble det gull etter en legendarisk triumf mot vertsnasjonen i 1950. Det er ikke så rart at hele Uruguay nærmest minutt for minutt har fulgt med hvordan det går med Luis Suarez etter at han forverret en kneskade på trening og måtte meniskopereres 22.mai.

Det er nå ventet at en av mesterskapets største profiler skal bli kampklar, om ikke til første kamp mot jumbofavoritt Costa Rica så til det antatte skjebnemøtet mot England. En kamp hvor hele åtte av Liverpools spillere vil være involvert.

Luis Suarez var en av verdens aller beste spillere i sesongen 2013/14, da han var i sitt livs form. Hvis han greier å finne tilbake på det sporet kan VM 2014 stå skrevet i hans tegn.

Liverpool-spillere i VM:

Daniel Sturridge

Raheem Sterling

Glen Johnson

Jordan Henderson

Steven Gerrard

Rickie Lambert

Pepe Reina

Kolo Toure

Mamadou Sakho

Simon Mignolet

Sebastian Coates