Supportere protesterer på billettpriser

Supporterunionen Spirit of Shankly mener det er feil at klubber skrur opp prisen på bortebilletter når Liverpool kommer på besøk, og som igjen kan bli tilfellet i FA-Cupen.

Det er blitt antydet at prisen for en billett borte mot Arsenal kan komme opp til £93, siden det vil være en såkalt «kategori A» kamp. I 4.runde i FA-Cupen kostet billettene for de tilreisende fra Coventry £25 pr stykk.

Da Liverpool spilte mot Arsenal på Emirates i Premier League tidligere denne sesongen var billettprisen i borteseksjonen £62. James McKenna, formann i supporterunionen Spirit of Shankly, mener det er feil at det skal være forskjellige billettpriser avhengig av hvilken klubb du støtter.

«Liverpools supportere måtte betale £62 for billetten til en kamp som ble spilt lørdag kveld. Det ble en for høy pris for mange og mange av de som reiste hadde vanskelig for å komme seg på kollektiv transport hjem.», skriver McKenna i et brev sendt til begge klubbene.

«Vi har blitt informert av Arsenals supportere, at dersom vi mottar en kvote på 9000 billetter i kategori A, vil dette bety at prisene vil kunne variere fra £62 til £93 for Liverpools supportere.

«Liverpools supportere har allerede måttet betale 72% mer enn Everton på denne sesongens ligakamper og vi mener at dette er helt urimelig.

«Billettprisen for Coventry i FA-Cupen var på £25.50 og vi vil be om at billettene nå blir priset på samme måte. Tilsvarende, dersom det skulle ende opp med omkamp på Anfield, at et lignende opplegg vil bli foretatt når det gjelder våre billettpriser.»

Spirit of Shankly har også oppfordret om at tidspunktet for avspark blir lagt slik at det ikke skaper vanskeligheter for bortefans å komme hjem via kollektiv transport.