Svindlere skor seg på Hillsborough-tragedien

Svartebørshaier har utnyttet at Liverpool FC deler ut gratisbilletter til 25-årsmarkeringen av Hillsborough-tragedien. Svindlerne har solgt billettene videre til fans som trodde dette var kampbilletter.

Svindlerne har solgt gratisbillettene til supportere for £100 stykket, og har på den måten tjent flere hundre pund på den grove svindelen, melder Liverpool Echo.

Den 15.april er det 25 år siden Hillsborough-tragedien, og man kan allerede nå sikre seg gratisbilletter til minnegudstjenesten på Anfield fra billettkontoret til Liverpool FC. Dette har altså svartebørshaier utnyttet på det groveste.

Det var foran søndagens kamp mot Swansea på Anfield at svindelen fant sted. Svindlerne forandret på gratisbillettene, og fikk de til å ligne på genuine kampbilletter til kampen mot waliserne.

Leder for Hillsborough Family Support Group, Margaret Aspinall, karakteriserer svindelen som skammelig.

- Det opprører oss alle at folk forsøker å tjene penger på billettene til minnegudstjenesten. De burde skamme seg, sier Aspinall til Echo.

- Det er ikke genuine supportere som gjør slike ting. Genuine supportere vil ikke gjøre noe slikt. Dette er veldig opprørende for familiene og også for supporterne. Jeg ber innstendig om at folk som vet noe om dette, eller kjenner noen som er involvert, forteller oss hva de vet. Det er viktig at dette aldri skjer igjen.

Liverpool Echo opplyser at det var cirka 10 billetter som ble solgt for £100 stykket.

- Supportere bør bare kjøpe billetter gjennom offisielle kanaler, og vi minner jevnlig våre fans om farene ved å kjøpe billetter av svartebørshaier og andre, sier en talsmann for Liverpool FC til lokalavisen.

- Teknologien vi benytter ved inngangene til stadion gjør at folk som ikke har offisielle billetter vil bli nektet adgang. Det er skammelig at noen utnytter minnegudstjenesten til minne om de 96 Liverpool-supporterne som så tragisk mistet livet på Hillsborough på denne måten, legger talsmannen til.