Swarbrick dømmer Sunderland-kampen

Premier League har satt opp Neil Swarbrick til å dømme hjemmekampen mot Sunderland kommende lørdag. Det blir 48-åringens andre Liverpool-kamp for sesongen.

Det endte uten scoringer da han dømte rødtrøyene mot Hull på Anfield i oktober, der Jordan Henderson fikk gult kort for filming. Syv måneder tidligere, i mars forrige sesong, var kampleder da Brendan Rodgers’ mannskap knuste Cardiff på bortebane.

Kampen i Wales er så langt den eneste Premier League-kampen Liverpool har vunnet med Swarbrick som dommer. Liverpool vant riktignok 5–1 over Oldham i FA-cupen for snart tre år siden med ham som kampleder, men i ligasammenheng står de med tre tap og én uavgjort på Anfield.

Lancashire-dommeren har aldri gitt en Liverpool-spiller rødt kort, og han har ikke tildelt Merseyside-laget straffespark på de totalt seks kampene han har dømt Liverpool.

Denne sesongen har dommeren, som dømte sin første kamp i Premier League for fire år siden, hatt ansvaret for seks kamper i Premier League, fire i Championship og én i ligacupen. Han deler i snitt ut nesten fem gule kort per kamp, men har bare vist ut to spillere i løpet av de elleve kampene siden august.

Swarbrick får med seg John Brooks og Edward Smart som assistentdommere, mens Craig Pawson er satt opp som fjerdedommer til oppgjøret. Avspark er lørdag 6. desember klokken 16.00.