Tabarez trekker seg fra FIFA-post

Uruguays landslagssjef Oscar Tabarez trekker seg fra sin post i FIFAs stategiske komite i protest mot straffen FIFA har ilagt Luis Suarez.

- Det er ikke smart, og det er ikke forsvarlig å fortsette innen FIFA. Det virker som FIFA har helt andre verdier enn jeg har, uttalte Tabarez på en pressekonferanse i kveld.

Tabarez mente at FIFA hadde gjort Suarez til syndebukk for å blidgjøre internasjonal presse, og langet ut mot den strenge straffen som ble delt ut.

- Ofte glemmer du at en syndebukk er en person, som har rettigheter. I denne spesifikke saken er syndebukken Luis Suarez. Trass i feilene han har begått, har han gjort betydelige bidrag til fotballen ute på banen.

Tabarez mente at FIFA hadde straffet Suarez så strengt på grunn av press fra media, og mente at straffen ble så streng fordi FIFA ønsket å tilfredsstille mediene.

- Etter å ha sett repriser av hendelsen, så vi at begge spillerne kunne ha vært straffet. Både Giorgio Chiellini og Luis Suarez, sa 67-åringen.

- Men vi trodde aldri vi skulle få oppleve at det ble delt ut en så overdreven straff. En avgjørelse om tydeligvis var mer fokusert på meningene til mediene, som hadde dette som deres eneste tema på pressekonferansen etter kampen. Jeg vet ikke nasjonaliteten til disse journalistene, men de snakket alle engelsk.

- Etter å ha blitt utsatt for alle disse overdrivelsene og den alt for strenge straffen, skal vi ikke kunne slå tilbake? Jeg tviler på at vi får lov til det, for i denne turneringen har vi både før og etter denne episoden sett episoder som har blitt målt etter en helt annen skala.

- Jeg mener ikke at man ikke skal straffe eller sanksjonere, men som alltid når noen har gjort en tabbe, må man gi den som begår en feil en sjanse. Derfor er jeg ikke enig i at man skal gjøre noen til syndebukk.

- Til mennesket Luis Suarez, som har levd sammen med oss, og som vi kjenner bedre enn noen annen, vil jeg si at han aldri vil gå alene på den veien han nå må gå. Uruguay-fansen er, som oss, forferdet over denne straffen.