Takker Gud for en god sesong

Daniel Sturridge er dypt religiøs, og takker Gud for en god sesong.

- Jeg takker Gud for at jeg har fått lov til å ha en god sesong. Personlig jobber jeg hele tiden for å forbedre mitt spill. Jeg forstår at det fortsatt er mye arbeid som må gjøres, på alle områder, siteres Sturridge av The Guardian.

Nå står VM i Brasil for døren for Liverpool-spissen.

- Det å spille i VM er en drøm alle fotballspillere har. Jeg har drømt om dette siden jeg var guttunge, så nå er jeg veldig spent på det som skal skje. Jeg tror vi har en tropp som kan gjøre det bra.

- Det er flere nasjoner som er i samme situasjon som oss. Det er ingen skikkelig favoritt i dette VM. Alle har en god sjanse. Det er nesten som med Premier League sist sesong. Ingen trodde at Liverpool ville kjempe om tittelen, eller ha en sjanse til å vinne ligaen. Det spiller ingen rolle om vi føler press eller ikke, eller om folk sier at vi kommer til å vinne eller ikke kommer til å vinne.

Sturridge takker Brendan Rodgers for fremgangen han har hatt det sist året.

- Det er opp til klubbene hvilke spillere de ønsker å satse på, og hvilken fotballfilosofi de velger. Jeg skal ikke påstå at Chelsea og Manchester City gjorde noe feil. Når man har penger å bruke er det veldig lett å kjøpe noen til £50M i stedet for å satse på en 20 år gammel engelsk spiller. Det er enklere å kjøpe noen når du har pengene til det. Men gir du en ung gutt muligheten vet du aldri hva som vil skje. Du må bare rulle terningen, og se hvordan de presterer.

- Det er viktig å spille. Jeg tror ikke manageren trenger å gi deg selvtillit ved å hele tiden poengtere at du best. Alle ønsker å spille. Selv når du er 15 år gammel og spiller på juniorlaget, tror du at du er god nok til å spille for førstelaget. Det er hva du drømmer om. Du ser «Match of the Day» og tenker at jeg kunne ha scoret på den sjansen. For meg handler det ikke om å ha noen som sier at de vil benytte meg i hver eneste kamp, eller gjøre ditt eller datt. Det handler om å bli gitt sjanser. Det er viktigere.

- Jeg er takknemlig for alt som har skjedd. Det var Manchester City som satte meg på kartet ved å gi meg sjansen til å spille på et førstelag, og Chelsea hjalp meg til å få en sterkere psyke. Jeg vant trofeer der. Folk bytter klubb. Jeg angrer ikke på noe.

Luis Suarez var den eneste spilleren i Premier League som gjorde flere mål enn Sturridge sist sesong. Nå kjemper klubbkameraten en kamp mot klokka for å rekke VM etter sin meniskoperasjon.

- Vi har slengt noen kommentarer til hverandre om VM. Men det spiller ikke så stor rolle hva vi to gjør, ettersom det også er ti andre spillere på hvert lag. Jeg og Sebastian Coates har også utvekslet noen kommentarer om VM, for han pleier å sitte ved siden av meg i garderoben.

Sturridge håper nå å få rollen som midtspiss for England under VM.

- Du må være fleksibel, og kunne spille både ute på siden og i midten. Jeg foretrekker en rolle sentralt i angrepsrekka, men det betyr ikke så mye hva jeg foretrekker. Er du i stand til å spille ute på siden, så spiller du ute på siden om du blir bedt om det. Blir du bedt om å spille i midten, så spiller du i midten.

- For et par år siden ville jeg ikke vært aktuell for landslaget. Nå må jeg gjøre det som er nødvendig for laget. Vi ønsker alle suksess. Vi ønsker å oppnå noe spesielt. Det er lenge siden England har hatt suksess.